• Ναυτιλία

    Η σημαία Παναμά διερευνά περιπτώσεις αφερέγγυων εφοπλιστών – Ανακτήθηκαν 15,7 εκατ. δολάρια μισθών ναυτικών

    Σημαία Παναμά


    Ο Παναμάς ανέκτησε 15,7 εκατομμύρια δολάρια σε μισθούς ναυτικών που τους οφείλονταν για μακρό χρονικό διάστημα από πλοιοκτήτες που διαθέτουν πλοία τα οποία ταξιδεύουν με σημαία Παναμά.

    Η διοίκηση της Ναυτιλιακής Αρχής του Παναμά (AMP), μέσω της Γενικής Διεύθυνσης Ναυτικών, έχει ανακτήσει ένα ποσό ρεκόρ 15.763.052,24 δολαρίων από πλοιοκτήτες που χρωστάνε μισθούς σε ναυτικούς που εργάζονται σε πλοία με σημαία Παναμά. Από το προαναφερθέν ποσό ρεκόρ, τα 5.315.909,99 δολάρια αντιστοιχούν στο έτος 2022.

    Επιπλέον, με παρέμβαση της Αρχής του Παναμά, έχουν διεκπεραιωθεί 1.248 καταγγελίες ναυτικής εργασίας, έχουν ολοκληρωθεί 81 περιπτώσεις ναυτικής εργασίας και έχουν επαναπατριστεί 1.864 μέλη του πληρώματος διαφόρων εθνικοτήτων.

    Ανακαλύφθηκαν εγκαταλελειμμένοι ναυτικοί σε πλοία με σημαία Παναμά σε διάφορες τοποθεσίες σε όλο τον κόσμο και η επιστροφή τους στα σπίτια και τις οικογένειές τους κατέστη δυνατή με την πληρωμή των απλήρωτων μισθών τους, διασφαλίζοντας τη δέουσα συμμόρφωση με τους εθνικούς και διεθνείς κανονισμούς που προστατεύουν τα εργασιακά και κοινωνικά τους δικαιώματα .

    Στο τέλος του 2022, τακτοποιήθηκε η πληρωμή 5.315.909,99 δολαρίων σε μισθούς που οφείλουν οι πλοιοκτήτες στους ναυτικούς, διεκπεραιώθηκαν 451 καταγγελίες εργασίας και 25 συμφωνίες εργασίας. Ως αποτέλεσμα της παρέμβασης του AMP, οι πλοιοκτήτες πραγματοποίησαν τον επαναπατρισμό 478 μελών του πληρώματος πλοίων υπό σημαία Παναμά, σε διάφορα μέρη του κόσμου.

    Σε εθνικό επίπεδο, έχουν πραγματοποιηθεί 935 επιθεωρήσεις ναυτικής εργασίας, εκ των οποίων οι 351 αντιστοιχούν στο έτος 2022. Είναι σημαντικό να προστεθεί ότι φέτος οι επιθεωρήσεις θα συνεχιστούν σε πλοία εσωτερικού και διεθνούς υπηρεσίας του νηολογίου του Παναμά, σύμφωνα με την διατάξεις του νόμου.

    Όπως αναφέρει η Ναυτική Αρχή του Παναμά, «Η Γενική Διεύθυνση Ναυτικών της Ναυτιλιακής Αρχής του Παναμά διασφαλίζει ότι γίνονται σεβαστά τα εργασιακά δικαιώματα των ναυτικών, εφαρμόζοντας διαδικασίες που στοχεύουν στην επίλυση ναυτικών διαφορών και προβλημάτων που επηρεάζουν τους ναυτικούς γρήγορα και αποτελεσματικά».

    Διαβάστε επίσης:



    ΣΧΟΛΙΑ