• Ναυτιλία

    Η PSA πουλά το 20% της Hutchison – Ενδιαφέρονται China Merchants Group και China Cosco Shipping

    PSA

    PSA


    Oι κινεζικοί κρατικοί όμιλοι China Merchants Group και China Cosco Shipping είναι μεταξύ των εταιρειών που εκδήλωσαν ενδιαφέρον για το μειοψηφικό μερίδιο της PSA International στις λιμενικές δραστηριότητες της Hutchison Holdings του Χονγκ Κονγκ.

    Η PSA έχει θέσει προς πώληση το 20% της Hutchison για περίπου 4 δισεκατομμύρια δολάρια.

    «Η PSA, που ανήκει στην κρατική επενδυτική εταιρεία Temasek Holdings , συνεργάζεται με έναν σύμβουλο και έχει συμφέρον στο μερίδιο».

    «Η διαδικασία πωλήσεων μόλις ξεκίνησε και η PSA διεξάγει αρχικές συνομιλίες με πιθανούς πλειοδότες, συμπεριλαμβανομένων των China Merchants, της Cosco και άλλων εταιρειών του κλάδου».

    «Οι διαπραγματεύσεις βρίσκονται σε προκαταρκτικά στάδια και οι εταιρείες μπορεί να αποφασίσουν να μην υποβάλουν προσφορά», τόνισαν οι καλά ενημερωμένες πηγές. Η Hutchison είναι ένας από τους μεγαλύτερους φορείς εκμετάλλευσης τερματικών σταθμών εμπορευματοκιβωτίων και παρόχους λιμενικών υπηρεσιών στον κόσμο, με συμφέροντα σε περίπου 51 λιμάνια σε 25 χώρες.

    Η PSA International διαθέτει περισσότερους από 60 τερματικούς σταθμούς λιμένων, σιδηροδρομικών και χερσαίων σε 42 χώρες.

    Διαβάστε επίσης:

    Διώρυγα του Σουέζ: Ρεκόρ διέλευσης με 107 πλοία σε μια ημέρα – Πολλά από αυτά ήρθαν ή έφυγαν από Πειραιά

    Τρία νεότευκτα για την Byzantine Maritime του Μάριου Σταφυλοπάτη



    ΣΧΟΛΙΑ