• Ναυτιλία

    Διώρυγα του Σουέζ: Ρεκόρ διέλευσης με 107 πλοία σε μια ημέρα – Πολλά από αυτά ήρθαν ή έφυγαν από Πειραιά

    Διώρυγα του Σουέζ


    Η Διώρυγα του Σουέζ σημείωσε ημερήσιο ρυθμό διέλευσης 107 πλοίων, που αποτελεί το υψηλότερο ρεκόρ στην ιστορία της.

    Η Διώρυγα του Σουέζ κατέγραψε έναν άνευ προηγουμένου ρεκόρ, όσον αφορά τις ημερήσιες διελεύσεις πετυχαίνοντας τον υψηλότερο αριθμό πλοίων που έχουν διασχίσει τη Διώρυγα κατά 107 πλοία, και από τις δύο κατευθύνσεις, με καθαρή χωρητικότητα που ανέρχεται σε 6,3 εκατομμύρια τόνους χωρίς χρόνο αναμονής, δήλωσε ο επικεφαλής της Διώρυγας του Σουέζ.

    Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση, 56 πλοία κατευθύνθηκαν προς νότο με καθαρή χωρητικότητα 3,4 εκατομμυρίων τόνων, ενώ 51 πλοία κατευθύνθηκαν στο Βορρά μέσω της νέας πλωτής οδού με καθαρή χωρητικότητα 2,9 εκατομμύρια τόνους.

    Επισημάνθηκε επίσης ότι η τεράστια έκρηξη των ημερήσιων εσόδων στο κανάλι δεν θα ήταν δυνατή χωρίς το νέο έργο της Διώρυγας του Σουέζ.

    Αυτό είναι αποτέλεσμα «της διορατικότητας της πολιτικής ηγεσίας και της οικονομικής και τεχνικής σκοπιμότητας των αναπτυξιακών έργων της πλωτής οδού, που βραχυπρόθεσμα ή μακροπρόθεσμα, φέρουν ευημερία αυτά τα έργα για τις μελλοντικές γενιές».

    Επί του παρόντος βρίσκεται υπό ανάπτυξη έργο για την ανάπτυξη του νότιου τομέα της διώρυγας, το οποίο θα επιτρέψει αύξηση των ποσοστών ασφάλειας ναυσιπλοΐας σε αυτόν τον σημαντικό τομέα κατά 28% και αύξηση της ικανότητας ναυσιπλοΐας του καναλιού, κατά περίπου έξι επιπλέον πλοία.

    Το γιγάντιο πλοίο EVER GIFTED, που θεωρείται ένα από τα μεγαλύτερα πλοία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων στον κόσμο, διέσχισε το Κανάλι με κατεύθυνση από την Ελλάδα στη Μαλαισία με 223.000 τόνους φορτίου, το οποίο βρίσκεται στην κορυφή της λίστας των διερχόμενων πλοίων μεταξύ της νηοπομπής με προορισμό τα νότια.

    Εν τω μεταξύ, πλέοντας υπό τη σημαία του Χονγκ Κονγκ, το πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων «Cosco Shipping Universe», διέσχισε τη Διώρυγα με προορισμό τον Βορρά, με κατεύθυνση από τη Σιγκαπούρη προς την Ελλάδα, με 232.000 τόνους φορτίου επί του πλοίου.

    Στην κυκλοφορία της ναυσιπλοΐας της Διώρυγας καταγράφηκε διέλευση διαφορετικών τύπων μεγάλων πλοίων, καθώς 25 πλοία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων, 28 πλοία μεταφοράς χύδην φορτίου, 33 δεξαμενόπλοια, 6 πλοία μεταφοράς αυτοκινήτων και 15 άλλα πλοία.

    Διαβάστε επίσης:



    ΣΧΟΛΙΑ