• Ναυτιλία

    Οι προτάσεις των Ιδιοκτητών Τουριστικών Επαγγελματικών Σκαφών Άνευ Πληρώματος για την προβολή του γιώτινγκ

    ΣΙΤΕΣΑΠ

    ΣΙΤΕΣΑΠ


    Οι εκπρόσωποι του Συνδέσμου Ιδιοκτητών Τουριστικών Επαγγελματικών Σκαφών Άνευ Πληρώματος (ΣΙΤΕΣΑΠ) συναντήθηκαν με την υφυπουργό Τουρισμού Σοφία Ζαχαράκη στην οποία έθεσαν σειρά ζητημάτων που τους απασχολούν.

    Ο πρόεδρος του ΣΙΤΕΣΑΠ Πάρις Λουτριώτης, έθεσε στην υφυπουργό το θέμα της προβολής του γιώτινγκ και αναλυτικότερα πρότεινε:

    Την προβολή της δραστηριότητας του γιώτινγκ, όχι μόνον στην περιοχή των Αθηνών, αλλά και στις άλλες περιοχές της Ελλάδος, ώστε να φαίνεται η γεωγραφική διεύρυνση της δραστηριότητας και σε άλλες περιοχές.

    Συμμετοχή της Ελλάδος σε διεθνείς εκθέσεις θαλάσσιου τουρισμού και yachting, και ειδικότερα υπεβλήθη πρόταση σε πρώτη φάση να συμμετέχει ο ΕΟΤ στην μεγάλη ναυτική έκθεση LONDON BOAT SHOW που θα πραγματοποιηθεί τον Σεπτέμβριο 2022 στο Southampton, στο οποίο επί πολλά χρόνια πρωτεύουσα συμμετοχή και προβολή των περιοχών της έχει η Τουρκία.

    Στη στρατηγική προβολή του ΕΟΤ να περιληφθεί και στοχευμένη προβολή για το γιώτινγκ, είτε με την προετοιμασία ειδικών τουριστικών σποτ, είτε με μικρά βίντεο, που να δείχνουν τις διάφορες διαστάσεις της εμπειρίας του πελάτη του γιώτινγκ.

    Η υφυπουργός Τουρισμού, Σοφία Ζαχαράκη άκουσε με προσοχή τις προτάσεις προβολής, ζήτησε συγκεκριμένες διευκρινίσεις και τόνισε ότι θα τις συζητήσει στο πλαίσιο της διαμορφούμενης στρατηγικής τουριστικής προβολής για την επόμενη περίοδο, ενώ συμφώνησε για την εξέταση της δυνατότητας συμμετοχής της Ελλάδος στο LONDON BOAT SHOW.

    Τα μέλη του ΣΙΤΕΣΑΠ ζήτησαν επίσης να μειωθεί ο συντελεστής ΦΠΑ και να είναι ανταγωνιστικός σε σχέση με αυτόν που έχουν οι γειτονικές χώρες. Επισημαίνεται ότι η Τουρκία, έχει συντελεστή μηδέν.

    Ο ΣΙΤΕΣΑΠ επανέλαβε το αίτημα του για να χωροθετηθεί μία επαγγελματική Μαρίνα στην Αττική, για να καλύψει τις ανάγκες βάσεις θέσεων ελλιμενισμού των σκαφών που δραστηριοποιούνται, επισημαίνοντας ότι από την Αττική ξεκινάνε σχεδόν οι μισές ναυλώσεις της Ελλάδος.

    Διαβάστε επίσης:

    ΠΝΟ: Πλοιοκτήτης ζήτησε από ναυτικούς να του επιστρέψουν μέρος της μισθοδοσίας τους 

    Ε.Β.Ε.Π.: Πρωτόκολλο συνεργασίας για την ενίσχυση των ελληνικών εξαγωγών στο Ιρακινό Κουρδιστάν



    ΣΧΟΛΙΑ