ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Με την υπ’ αριθ. Α 1272/30-12-2021 Κοινή Απόφαση των Υπουργών Οικονομικών και Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής, με την οποία τροποποιείται η παρ. 1 του άρθρου 7 της αριθ. ΠΟΛ 1177/2018 ΚΥΑ σχετικά με την υποχρέωση εκτέλεσης πλόων σε ανοιχτή θάλασσα για την απαλλαγή από ΦΠΑ στα πλοία που προβλέπεται στο άρθρο 27 παρ. 1 α)υποπερ. αα) του Κώδικα ΦΠΑ (Ν. 2859/2000), ορίζονται τα εξής:
1. Για την ημερολογιακή περίοδο από 01.04.2018 έως την 31.12.2022 και για τις χορηγηθείσες απαλλαγές της υποπερ. αα’ της περ. α’ της παρ. 1 του άρθρου 27 του Κώδικα ΦΠΑ εντός της περιόδου αυτής, θεωρούνται ως πλοία που διενεργούν δραστηριότητα κυρίως στην ανοιχτή θάλασσα τα πλοία της περ. (i) της παρ. 1 του άρθρου 27 που διενήργησαν πλόες στην ανοιχτή θάλασσα, κατά την έννοια της παρ. 1 του άρθρου 2 της παρούσας.
Με τη διάταξη αυτή καθιερώνεται τεκμήριο για την απαλλαγή από ΦΠΑ για τα πλοία που έχουν εκτελέσει πλόες στην ανοιχτή θάλασσα σύμφωνα με τις διατάξεις της παρ. 1 του άρθρου 2 της ΠΟΛ 1177/2018 ΚΥΑ για την περίοδο από 1/4/2018 μέχρι 31/12/2022, εφόσον έχουν τηρηθεί οι προβλεπόμενες διατυπώσεις (Δήλωση εκτέλεσης πλόων στην ανοιχτή θάλασσα).
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Καφούνης (ΕΣΕΕ): Άμεση νομοθετική ρύθμιση για τα πυρόπληκτα δάνεια με εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου
- Δυο γάμοι κι ένας αρραβώνας για τη Θεοδώρα Τζάκρη
- Παπασταύρου: Η Ελλάδα διεκδικεί κομβικό ρόλο στον διάδρομο Ινδίας – Μέσης Ανατολής – Ευρώπης
- Alpha Bank: Στο 96,95% το μερίδιο στην Alpha Trust μετά τη δημόσια πρόταση
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.