Το τμήμα τερματικών σταθμών και υποδομών της Hapag-Lloyd, Hanseatic Global Terminals (HGT), συμφώνησε με τον όμιλο ναυτιλίας και logistics Grupo Empresas Navieras (GEN), να αναλάβει πλήρως την κυριότητα του Διεθνούς Τερματικού Σταθμού της Φλόριντα (FIT).
Η συμφωνία, που επιτεύχθηκε με την Agunsa Universales (AGUNSA USA), θυγατρική της GEN, αναδιαμορφώνει την κεφαλαιακή δομή των εγκαταστάσεων στο Port Everglades και παραδίδει τον αποκλειστικό έλεγχο στην Hanseatic Global Terminals.
Η AGUNSA USA συγκεντρώνει τα συμφέροντα της GEN στους τομείς των λιμένων, της εφοδιαστικής και της ρυμούλκησης στις ΗΠΑ.
Η FIT βρίσκεται στο Port Everglades στη Νότια Φλόριντα, μια βασική πύλη που εξυπηρετεί μία από τις μεγαλύτερες καταναλωτικές αγορές στον κόσμο.
Ο τερματικός σταθμός διαχειρίζεται εμπορευματοκιβώτια και γενικά φορτία.
Για την HGT, η κίνηση αυτή ενισχύει το αποτύπωμά της στη Βόρεια Αμερική και σφίγγει τον έλεγχο της σε ένα λιμάνι που παίζει αυξανόμενο ρόλο στις εμπορικές ροές των ΗΠΑ, ιδίως προς τα νοτιοανατολικά, ανέφερε η εταιρεία.
Η συμφωνία με τη Φλόριντα σηματοδοτεί ένα ακόμη βήμα στη σταθερή στρατηγική επέκτασης της HGT, καθώς οι φορείς εκμετάλλευσης τερματικών σταθμών που υποστηρίζονται από τακτικές γραμμές συνεχίζουν να κλειδώνουν τη χωρητικότητα και τον έλεγχο σε βασικές πύλες.
Η Hanseatic Global Terminals ιδρύθηκε το 2023 ως ανεξάρτητη επιχείρηση εντός του ομίλου Hapag-Lloyd, με σαφή εστίαση στους τερματικούς σταθμούς και τις υποδομές.
Η εταιρεία με έδρα το Ρότερνταμ έχει καταρτίσει σχέδια για επέκταση από 21 τερματικούς σταθμούς σήμερα σε περίπου 30 παγκοσμίως μέχρι το τέλος της δεκαετίας.
Διαβάστε επίσης:
Οι γεωπολιτικές επιδράσεις και οι σχέσεις πόλεων-λιμανιών
Σκοτώθηκε ναυτικός από ρωσική επίθεση σε δύο πλοία στην Οδησσό
Η Angelakos (Hellas) του Ευάγγελου Αγγελάκου παρέλαβε το νεότευκτο Hispania Graeca II
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Η κλειστή σύσκεψη με τους Αμερικανούς, η απάντηση στους Τούρκους, το μυστικό κόκκινο «Αλφα» του Αλέξη και τι δείχνουν οι δημοσκοπήσεις
- Το 2030 αρχίζει σήμερα: Η στρατηγική επιστροφή του Αλέξη Τσίπρα
- Χρηματιστήριο: Ανησυχία για νέες χρεώσεις στις ΑΧΕΠΕΥ από το νέο σύστημα συναλλαγών Optic του Euronext
- Άδωνις Γεωργιάδης για την αποκάλυψη του Mononews – «Περιμένω στο δικαστήριο τον κ. Ανδρουλάκη»
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.