• Ναυτιλία

    Η Fincantieri παρέδωσε το κρουαζιερόπλοιο Viking Neptune που διαθέτει 465 καμπίνες και φιλοξενεί 930 επιβάτες


    Παραδόθηκε το κρουαζιερόπλοιο Viking Neptune το οποίο ναυπηγήθηκε στο ναυπηγείο της Fincantieri στην πλοιοκτήτρια εταιρεία Viking.

    Η συνολική χωρητικότητα του πλοίου είναι περίπου 47.800 τόνων και διαθέτει 465 καμπίνες και μπορεί να φιλοξενήσει 930 επιβάτες.

    Το Viking Neptune, είναι το ένατο κρουαζιερόπλοιο που παραδόθηκε και σηματοδοτεί ένα ποιοτικό άλμα που αφορά το σχεδιασμό, την ναυπήγηση και τη διαχείριση φιλικών προς το περιβάλλον κρουαζιερόπλοιων .

    Φέτος η Viking και η Fincantieri ενίσχυσαν τη συνεργασία τους και στοχεύει στην ανάπτυξη μεγάλης κλίμακας εφαρμογών που σχετίζονται με το υδρογόνο, συμβάλλοντας σημαντικά στη μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου.

    Ως πρώτο βήμα, οι δύο εταιρείες σχεδίασαν μια «διευρυμένη» διαμόρφωση πλοίων, που θα εφαρμοστεί στα πλοία που θα παραδοθούν μετά το 2024, σχεδιάζοντας χώρους και ρυθμίσεις για να φιλοξενήσουν μεγαλύτερες δεξαμενές υδρογόνου, συστήματα καυσίμου και συναφή βοηθητικά συστήματα.

    Το δεύτερο βήμα θα είναι η ανάπτυξη ενός συστήματος παραγωγής υδρογόνου συνολικής ισχύος περίπου 6-7 MW, (το μεγαλύτερο μέγεθος που έχει δοκιμαστεί ποτέ σε κρουαζιερόπλοιο), ικανό να είναι συμβατό με τις λειτουργίες λιμένων χωρίς καπνό και πλοήγηση χαμηλών εκπομπών. Μόλις ολοκληρωθούν, τα συστήματα αυτά θα εγκατασταθούν σε πλοία υπό ναυπήγηση και, στο μέτρο του δυνατού, και σε αυτά που έχουν ήδη παραδοθεί».

    Διαβάστε επίσης

    Mevaco: MOU με την Fincantieri – Εν δυνάμει προμηθευτής για το πρόγραμμα ναυπήγησης των κορβετών



    ΣΧΟΛΙΑ