• Ναυτιλία

    Οι Δικηγόροι της Σύρου διαμαρτύρονται προς το υπουργείο Ναυτιλίας για τα ενδοκυκλαδικά δρομολόγια

    Ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Σύρου, Κωνσταντίνος Φιφλής

    Ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Σύρου, Κωνσταντίνος Φιφλής


    Ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Σύρου, Κωνσταντίνος Φιφλής, με επιστολή του προς τον υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας Γιάννη Πλακιωτάκη, διαμαρτύρεται για την έλλειψη επαρκούς θαλάσσιου ενδοκυκλαδικού δικτύου.

    Ειδικότερα, στην αρχή ο Κωνσταντίνος Φιφλής, αφού τονίζει ότι «Θα θέλαμε να σας ευχαριστήσουμε και να σας συγχαρούμε για το έργο σας στον τομέα της αρμοδιότητάς σας που αφορά στην ενδοκυκλαδική συγκοινωνία, που επί των ημερών σας πράγματι διαλύθηκε με αποκλειστική ευθύνη του Υπουργείου σας και των κάθε λογής υπευθύνων του», επισημαίνει:

    «Ειδικότερα σας ευχαριστούμε που από την 1-11-2022 ένα μόνο πλοίο εκτελεί ενδοκυκλαδική συγκοινωνία, το οποίο με φιλότιμες προσπάθειες προσπαθεί με τη μειωμένη ταχύτητα που πλέει να εξυπηρετήσει τις ανάγκες της συγκοινωνίας μεταξύ κάποιων νησιών κάποιες ημέρες. Μια απλή επισκόπηση των δρομολογίων του μαρτυράει ότι συνδέει για παράδειγμα την Πάρο με τη Σύρο μόνο κάθε Σάββατο, Κυριακή και Τρίτη, τη Νάξο και τις Μικρές Κυκλάδες δυο φορές εβδομαδιαίως και ούτω καθ’ εξής».

    Στη συνέχεια, ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Σύρου, τονίζει:

    «Σας ευχαριστούμε που δεύτερο πλοίο που κάποιες φορές εκτελούσε κάποια δρομολόγια, αφού τροποποίησε τις ημέρες και ώρες αναχώρησής του με έγκριση των υπηρεσιών του Υπουργείου σας, που δεν ρώτησε και δεν έλαβε την άποψη των νησιωτών, διέκοψε τα δρομολόγιά του λόγω λήξης της σύμβασής του, αφού το Υπουργείο σας δεν μερίμνησε για την έγκαιρη σύναψη νέας σύμβασης και δεν παρέτεινε με απευθείας ανάθεση τη σύμβαση ή εν πάσει περιπτώσει, δεν φρόντισε να καλύψει το κενό που δημιουργήθηκε.

    Άλλωστε είναι δεδομένο ότι κανένας δεν νοιάζεται αν τα νησιά επικοινωνούν και πώς μεταξύ τους. Μήπως κ. Υπουργέ είναι καιρός να ενδιαφερθείτε σαν Υπουργός Νησιωτικής Πολιτικής ώστε να αντιμετωπίσετε το ζήτημα που έχει δημιουργηθεί με αποκλειστική ευθύνη του Υπουργείου σας, αντιμετωπίζοντας στην πράξη τα θέματα της νησιωτικότητας πέρα από αγκυλώσεις και αναβλητικότητα; Μήπως θα πρέπει να κατανοήσετε ότι ένας πολίτης που αναγκάζεται να μεταβεί από τα υπόλοιπα νησιά στην έδρα του νομού Κυκλάδων και να επιστρέψει δεν χρειάζεται να βιώσει Οδύσσεια, αλλά να μετακινηθεί με ασφάλεια και ταχύτητα και χωρίς περιττές και παράλογες επιβαρύνσεις, που προξενεί η πρόσβαση στη Σύρο μέσω Πειραιά;

    Ελπίζουμε ότι οι υπηρεσίες σας θα ευαισθητοποιηθούν και θα αντιμετωπίσουν επιτέλους τα ζητήματα των ελλείψεων που έχουν δημιουργηθεί προς όφελος των πολιτών των νησιών, άμεσα και αποτελεσματικά και όχι προς όφελος των ακτοπλοϊκών επιχειρήσεων, όπως μέχρι σήμερα. Θα είμαστε πάντοτε παρόντες με άποψη για να συμβάλουμε με όποιο τρόπο μας ζητηθεί».

    Διαβάστε επίσης:

    Πλακιωτάκης στο Circle the Med Forum: Η Ελλάδα ηγείται του «πράσινου» μετασχηματισμού σε Ευρωπαϊκό επίπεδο

    Έπεσαν οι υπογραφές για το συνυποσχετικό μεταξύ Κυβέρνησης και εφοπλιστών



    ΣΧΟΛΙΑ