Ναυτιλία

Έπεσαν οι υπογραφές για το συνυποσχετικό μεταξύ Κυβέρνησης και εφοπλιστών

  • NewsRoom
Κυριάκος Μητσοτάκης - Μελίνα Τραυλού

Κυριάκος Μητσοτάκης – Μελίνα Τραυλού


Υπεγράφη το συνυποσχετικό μεταξύ της Κυβέρνησης και Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών για την φορολογία που πρέπει να πληρώσουν οι Έλληνες εφοπλιστές στον κρατικό προϋπολογισμό.

Το συνυποσχετικό υπεγράφη από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, τον υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα και την πρόεδρο της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών Μελίνα Τραυλού.

Η ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών

Υπεγράφη, χθες, από τον Πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Υπουργό Οικονομικών κ. Χρήστο Σταϊκούρα η Πρόσθετη Πράξη στο υφιστάμενο νέο Συνυποσχετικό του Ελληνικού Δημοσίου με τη Ναυτιλιακή Κοινότητα, η οποία εκπροσωπήθηκε από την Πρόεδρο της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών (ΕΕΕ) κα. Μελίνα Τραυλού, βάσει ειδικού πληρεξουσίου που της έχει παρασχεθεί από τη συντριπτική πλειοψηφία του 91,56% του συνόλου της χωρητικότητας των διαχειριζόμενων από εταιρείες του άρθρου 25 ν. 27/1975 πλοίων υπό ελληνική ή ξένη σημαία.

Η εν λόγω Πρόσθετη Πράξη θα κυρωθεί άμεσα από τη Βουλή των Ελλήνων.

Με την Πρόσθετη Πράξη τα εγγυημένα δημόσια έσοδα από την οικειοθελή παροχή των μελών της Ναυτιλιακής Κοινότητας θα ανέρχονται σε 60 εκατ. ευρώ ανά έτος, συμπεριλαμβανομένου του 2022. Τονίζεται ότι, με βάση το ισχύον μέχρι σήμερα Συνυποσχετικό, που υπεγράφη τον Φεβρουάριο του 2019, η οικειοθελής παροχή ανερχόταν σε 40 εκατ. ευρώ ετησίως.

Η υπογραφή της Πρόσθετης Πράξης ήταν αποτέλεσμα πολύμηνων διαπραγματεύσεων και με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Σταθερός στόχος των ελληνικών Αρχών ήταν και είναι η διασφάλιση της ανταγωνιστικότητας της ελληνόκτητης ναυτιλίας, παράλληλα με τη μεγιστοποίηση των θετικών προσήμων για την ελληνική οικονομία και κοινωνία.

Διαβάστε επίσης:

Ναυτιλία: Μειώνεται η φορολόγηση των μερισμάτων, αυξάνεται η εθελοντική εισφορά των εφοπλιστών

Μελίνα Τραυλού: Οι 234 ημέρες στην προεδρία της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών

Τραυλού: Ο ελληνικός εφοπλισμός στηρίζει διαχρονικά, ουσιαστικά και με συνέπεια το ΕΣΥΣΧΟΛΙΑ