ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
«Χρειάζονται σημαντικές αλλαγές, διαφορετικά υπάρχει κίνδυνος σημαντικής αύξησης του κόστους για τις εταιρείες», δήλωσε ο CEO της Hapag-Lloyd, Rolf Habben Jansen, αναφερόμενος στους δασμούς που ανακοίνωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ στα κινεζικά πλοία που καταπλέουν σε αμερικανικά λιμάνια.
Αυτό αποτελεί ιδιαίτερα ευαίσθητο θέμα για τον γερμανικό ναυτιλιακό κολοσσό, δεδομένου ότι αυτή τη στιγμή έχει παραγγελίες 4 δισ. δολαρίων σε κινεζικά ναυπηγεία.
“Είναι σαφές ότι αυτές οι προτάσεις που συζητούνται σήμερα θα προκαλούσαν τεράστιο πρόσθετο κόστος για όλες τις ναυτιλιακές εταιρείες, όχι μόνο για τη Hapag-Lloyd: πρέπει να επανεξεταστούν”, επισήμανε ο επικεφαλής της εταιρείας.
Διαβάστε επίσης:
Τουρκία: Nευρικότητα στις αγορές – Παραμένει στο «κόκκινο» η λίρα
Χρηματιστήριο: Με ΕΤΕ, Metlen και Alpha Bank φόρα πάνω από τις 1710 μονάδες ο δείκτης
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Η νέα φάση του ελληνικού real estate: 10 άξονες μιας ώριμης αγοράς
- ΟΠΕΚΕΠΕ: Ευρήματα μεγάλης αξίας που εντοπίστηκαν στο σπίτι του «καίνε» τον λογιστή
- Νικήτας Κακλαμάνης: Μια απολαυστική συζήτηση με τον πολιτικό, το γιατρό γεμάτη αναμνήσεις, τα παιδικά χρόνια στην Άνδρο και η πολιτική – Τι λέει για Σαμαρά, Τσίπρα, για τον Άγνωστο Στρατιώτη και την τοξικότητα στη Βουλή
- Ο ΟΗΕ έχει πάψει να λειτουργεί, λέει ο πρόεδρος της Βραζιλίας για τα θύματα στη Γάζα