• Ναυτιλία

    H TEN του Νίκου Τσάκου παραλαμβάνει και δεύτερο νεότευκτο δεξαμενόπλοιο

    Νίκος Τσάκος - Tsakos Energy Navigation

    Νίκος Τσάκος, Πρόεδρος της ΤΕΝ


    H εισηγμένη ναυτιλιακή εταιρεία ΤΕΝ, του Νίκου Π. Τσάκου, παραλαμβάνει αύριο και δεύτερο νεότευκτο δεξαμενόπλοιο.

    Πρόκειται για το πλοίο M/ T Ran DF που ναυπηγήθηκε στο Daehan της Νότιας Κορέας λίγες ημέρες μετά την παραλαβή του δεξαμενόπλοιου M/T NJORD DF”, ενώ η εταιρεία, σύμφωνα με τον σχεδιασμό, το νέο έτος θα παραλάβει και τα δεξαμενόπλοια “M/T CHIOS DF” και “M/T ITHAKI DF”. Τα τέσσερα aframax είναι διπλού καυσίμου-LNG.

    Το συνολικό πρόγραμμα των ναυπηγικών επενδύσεων “πράσινων” δεξαμενοπλοίων της ΤΕΝ ξεπερνά το 1,2 δισ. δολάρια, με τον όμιλο να έχει ξεπεράσει τον αριθμό των 100 πλοίων, μεταφορικής ικανότητας 10,1 εκατομμυρίων τόνων.

    Στην εκδήλωση ονοματοδοσίας του πρώτου δεξαμενόπλοιου, πριν λίγες εβδομάδες, που έγινε στα ναυπηγεία Daehan της Νότιας Κορέας ο Δρ. Νίκος Τσάκος, πρόεδρος της ΤΕΝ, τόνισε: “Είναι μεγάλη τιμή που βρίσκομαι ξανά εδώ. Και σήμερα είναι μια ξεχωριστή μέρα για εμάς, καθώς είναι η πρώτη φορά που παραλαμβάνουμε πλοίο εδώ ή οπουδήποτε αλλού μετά τον θάνατο της συνιδρύτριάς μας και της αγαπημένης μου μητέρας και γιατρού Ειρήνης Τσάκου. Αφιερώνουμε λοιπόν ένα λεπτό για να θυμηθούμε τη μνήμη της. Οι ευλογίες της είναι μαζί μας. Και ήταν πάντα πολύ υποστηρικτική, λάτρευε την Κορέα. Έχει βρεθεί σε αυτήν τη χώρα περισσότερες από 50 φορές, από την πολύ πρώιμη αρχή έως πολύ πρόσφατα”, είπε στην αρχή της τελετής ονοματοδοσίας. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον καθένα ξεχωριστά για τη συνεισφορά του, για τη σπουδαία δουλειά που έγινε. Είναι η δεύτερη φορά μέσα σε έναν χρόνο που είμαστε εδώ για να παραλάβουμε ένα πολύ προηγμένο τεχνολογικά σκάφος. Είμαστε μεγάλοι υποστηρικτές της κορεατικής ναυπηγικής. Είμαστε μεγάλοι υποστηρικτές της Νότιας Κορέας γενικά. Είμαστε πολύ περήφανοι για όσα έχει καταφέρει αυτή η χώρα τα τελευταία 60, 70 χρόνια μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο”.

    Διαβάστε επίσης

    Νίκος Τσάκος: Η ΤΕΝ έχει εξασφαλίσει έσοδα $2,5 δισ.

    Αυξάνονται τα τέλη διέλευσης των πλοίων στη Διώρυγα του Σουέζ



    ΣΧΟΛΙΑ