• Ναυτιλία

    H Energy Aspects εξαγόρασε την OilX, την πρώτη startup από το “φυτώριο” της Signal Ventures

    Ιωάννης Μαρτίνος CEO και Ιδρυτής της Signal Group

    Ιωάννης Μαρτίνος CEO και Ιδρυτής της Signal Group


    Η OilX, η πρώτη startup που δημιουργήθηκε από το πρόγραμμα νεοφυούς επιχειρηματικότητας της Signal Ventures του Ιωάννη Μαρτίνου, πουλήθηκε στην Energy Aspects, κορυφαία εταιρεία συμβούλων στον τομέα της ενέργειας

    Πρόκειται για μία εξέλιξη ορόσημο, όπως την χαρακτηρίζει η Signal. Η start up OilX δημιούργησε μία πρωτοποριακή πλατφόρμα που παρέχει real time δεδομένα της εφοδιαστικής αλυσίδας του πετρελαίου σε παγκόσμιο επίπεδο.

    Συνδυάζοντας τα δεδομένα από κρατικές στατιστικές υπηρεσίες για τα παγκόσμια αποθέματα πετρελαίου με τα δορυφορικά δεδομένα για την παραγωγή, την αποθήκευση, την επεξεργασία και την μεταφορά του, καθώς και τα στοιχεία της ναυτιλίας, και χρησιμοποιώντας την τεχνητή νοημοσύνη (ΑΙ) και machine learning τεχνικές με το cloud computing, η εταιρεία δημιουργεί μια σφαιρική και ολοκληρωμένη εικόνα της αγοράς του πετρελαίου.

    Η Signal Ventures αποτελεί τον επενδυτικό βραχίονα της Signal Group, που στηρίζει έμπρακτα την προώθηση των startups. Συγκεκριμένα, παρέχει στους εκάστοτε ιδρυτές και στις πρώιμου σταδίου ιδέες τους, χρηματοδότηση, υπηρεσίες (όπως νομικές, χρηματοοικονομικές, ανθρώπινου δυναμικού) και τεχνολογία για την ανάπτυξη τους.

    Ο Florian Thaler, ιδρυτής και CEO της OilX, εντάχθηκε στη Signal ως Entrepreneur in Residence, αφού πρώτα εργάστηκε ως υπεύθυνος στρατηγικής πετρελαίου για τις εταιρείες Shell, Citigroup και Och-Ziff.

    Έπειτα από 15 μήνες διαρκούς ανάπτυξης, αξιοποιώντας τις ροές δεδομένων και την τεχνολογία της Signal, όπως τα δεδομένα από ταξίδια πλοίων και μεθόδους scraping, η OilX βγήκε στην αγορά στις αρχές του 2019 και εξασφάλισε επιπλέον χρηματοδότες, μεταξύ των οποίων η η Citigroup και η GS Caltex. Παράλληλα έκλεισε συνεργασία με το European Space Agency.

    Σύντομα η πλατφόρμα της OilX αναδείχθηκε σε μία βραβευμένη, η καλύτερη στην κατηγορία της, πλατφόρμα στον τομέα των δεδομένων της εφοδιαστικής αλυσίδας του πετρελαίου. Απασχολεί πλέον 30 εργαζόμενους και διαθέτει γραφεία στο Λονδίνο, την Αθήνα και τη Βιέννη.

    Η πλατφόρμα Saas καλύπτει αργό πετρέλαιο, προϊόντα διύλισης πετρελαίου, βιοκαύσιμα και NGLs.

    Πρόκειται για την πρώτη πλατφόρμα που παρέχει σε ζωντανό χρόνο το ισοζύγιο προσφοράς και ζήτησης πετρελαίου, ενώ προσφέρει σε εμπόρους και αναλυτές πετρελαίου, ανάλυση της αγοράς, πριν την ανακοίνωση των επίσημων δεδομένων, και σύμφωνα με τις προγνώσεις της αγοράς. Επιπλέον, με την εφαρμογή Whatsapp, η OilX παρέχει τη δυνατότητα στους χρήστες να λαμβάνουν άμεσες απαντήσεις σε ερωτήματα, σχετικά με το παγκόσμιο ισοζύγιο προσφοράς και ζήτησης πετρελαίου.

    Ο CEO του Signal Group, Ιωάννης Μαρτίνος, σχολίασε: «Συγχαρητήρια στον Florian και την ομάδα του! Είναι μια ιδιαιτέρως περήφανη στιγμή για τη Signal Ventures και γενικότερα την Signal Group. Το όραμα μας είναι να δημιουργούμε αξία και να επιταχύνουμε την ανάπτυξη των startups που έχουν ενταχθεί στο οικοσύστημά μας. Με την OilX ξεκινήσαμε το 2017 με έναν Entrepreneur in Residence και μία μικρή ομάδα, προχωρήσαμε στην επιτυχημένη ανάπτυξη της εταιρείας και καταλήξαμε στην εξαγορά της από μία κορυφαία επιχείρηση του χώρου, σε μόλις πέντε χρόνια».

    «Αυτό το καταφέρνουμε μέσω στενής συνεργασίας και σημαντικών συνεργειών με τον υπόλοιπο όμιλο», τόνισε.

    «Η ομάδα της Signal Ventures, έχοντας παράδοση στη βιομηχανία και προσφέροντας παγκόσμιας κλάσης στήριξη, είναι βαθύτατα προσηλωμένη σε αυτό τον κλάδο. Η OilX αποτελεί αδιαμφισβήτητα ένα success story και ανυπομονούμε να συνεργαστούμε και με άλλους επιχειρηματίες, οι οποίοι έχουν εξαιρετικές ιδέες και τεχνολογικές λύσεις να προτείνουν».

    Από την πλευρά του ο Florian Thaler, CEO της OilX, δήλωσε: «Η στενή συνεργασία, η τεχνογνωσία και η υποστήριξη από τον όμιλο Signal, ήταν ανεκτίμητης αξίας για την OilX, που πραγματοποιεί σήμερα αυτό το πολύ σημαντικό βήμα στην ιστορία της εξέλιξής της».

    «Πλέον ανυπομονούμε να συνδυάσουμε την τελευταία λέξη της τεχνολογίας τεχνητής νοημοσύνης με κορυφαίους αναλυτές για να παράγουμε πληροφορίες υψηλής ποιότητας για τους πελάτες μας».‍

    Διαβάστε ακόμη:

    Ελ. Χατζησπύρου (OilX): Η πρωτοποριακή πλατφόρμα που παρέχει real time δεδομένα της εφοδιαστικής αλυσίδας του πετρελαίου



    ΣΧΟΛΙΑ