• Ναυτιλία

    Γκριμάλντι: Ναυπηγεί 17 πλοία μεταφοράς αυτοκινήτων και εννέα επιβατηγά – Τα δύο για την Minoan Lines

    Εμμανουέλε Γκριμάλντι

    Εμμανουέλε Γκριμάλντι


    Ο Εμανουέλε Γκριμάλντι δήλωσε ότι ο όμιλος Grimaldi υλοποιεί σήμερα την μεγαλύτερη επένδυση στον κόσμο με 17 νεότευκτα πλοία τα οποία θα μπορούν να μεταφέρουν 10.000 οχήματα το καθένα.

    Ο Ναπολιτάνος εφοπλιστής αποκάλυψε και τις λεπτομέρειες του επόμενου maxi-order που ετοιμάζεται να υπογράψει ο όμιλος το ερχόμενο φθινόπωρο, για το οποίο είπε:

    «Έχουμε το σχέδιο να δώσουμε μια μεγάλη παραγγελία πλοίων pax-ferry που θα ναυπηγηθούν στην Κίνα, την πιο ανταγωνιστική χώρα για αυτόν τον τύπο πορθμείων. Θα υπάρχουν εννέα πλοία, εκ των οποίων τα τρία προορίζονται για τη Finnlines (παρόμοια με τα δύο τελευταία της σειράς «Superstar» που παραδόθηκαν πρόσφατα), δύο για τη Minoan και τρία για την Grimaldi Euromed.

    Τα τελευταία πλοία θα έχουν 3 χιλιάδες γραμμικά μέτρα γκαράζ για τροχαίο φορτίο και χωρητικότητα για να φιλοξενήσει 3.000 επιβάτες στο πλοίο. Ήδη, τόνισε ο Εμανουέλε Γκριμάλντι, συζητάμε μερικές λεπτομέρειες για τις τεχνικές προδιαγραφές: «Θέλουμε να μελετήσουμε ποιοι είναι οι σωστοί κινητήρες, ικανοί να εξασφαλίσουν μειωμένη κατανάλωση και τη δυνατότητα χρήσης όχι μόνο παραδοσιακού καυσίμου αλλά επίσης μεθανόλης ή βιοκαύσιμου».

    Το κάθε επιβατηγό πλοίο θα έχει αξία περίπου 150 εκατ. ευρώ οπότε η παραγγελία θα ξεπεράσει το 1,5 δισ. ευρώ.

    Διαβάστε επίσης:

    Ακτοπλοΐα: Πώς θα μεταφέρονται τα ηλεκτρικά και plug-in υβριδικά αυτοκίνητα

    Λιμάνι Ηρακλείου: Αύξηση 30% στην επιβατική κίνηση στο α’ τετράμηνο του 2024

    «Πειραιάς-ΝΑΤ-Ναυτοσύνη»: Πλούσια δώρα για μαθητές στον διαγωνισμό ζωγραφικής – Από 22/4 έως 22/5



    ΣΧΟΛΙΑ