• Ναυτιλία

    Γκριμάλντι: Λείπουν 300.000 Ουκρανοί και Ρώσοι ναυτικοί από την ναυτική αγορά εργασίας

    Εμμανουέλ Γκριμάλντι - Επικεφαλής Grimaldi Group

    Emanuele Grimaldi – Επικεφαλής Grimaldi Group


    Οι ελλείψεις ναυτικών συνεχίζουν να επηρεάζουν τη ναυτιλία και η στρατιωτική σύγκρουση στην Ουκρανία έχει επιδεινώσει την κατάσταση.

    Το θέμα επανέφερε στην έκθεση Let Expo στη Βερόνα που διοργάνωσε η Alis, ο Εμανουέλε Γκριμάλντι, πρόεδρος του Διεθνούς Ναυτιλιακού Επιμελητηρίου, ο οποίος τόνισε ότι «300.000 Ρώσοι και Ουκρανοί λείπουν οι ναυτικοί» από την ναυτική αγορά εργασίας.

    Ειδικότερα, ο πρόεδρος των εφοπλιστών είπε: «Σε ό,τι αφορά το συνδυασμό ζήτησης και προσφοράς εργασίας, υπάρχει έλλειψη 250.000 ναυτικών. Υπήρχε έλλειψη 100.000 ναυτικών πριν από μερικά χρόνια, τώρα από μετά τον πόλεμο μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας υπάρχει έλλειψη μόνο από τις δύο χώρες που διαθέτουν περισσότερους από 300.000 ναυτικούς , οι περισσότεροι από τους οποίους έχουν εξαφανιστεί. Στη συνέχεια, υπάρχουν μερικά πλοία παγιδευμένα στην Αζοφική Θάλασσα που προσπαθούμε να απελευθερώσουμε με τον ΟΗΕ».

    Ο Εμανουέλε Γκριμάλντι στη συνέχεια πρόσθεσε: «Το άλλο πρόβλημα είναι ότι η Ευρώπη έχει αμφισβητήσει τους Φιλιππινέζους ναυτικούς, οι οποίοι είναι 400.000. Ως ένωση πλοιοκτητών θα συναντηθούμε με τη Ναυτική Ένωση Φιλιππίνων στη Μανίλα τον Ιούνιο και ελπίζουμε να επιλύσουμε το ζήτημα. Αυτό το καλοκαίρι ως Grimaldi έχουμε υποστεί τεράστια έλλειψη ναυτικών. Δεν είναι ελκυστική δουλειά, ούτε και να είσαι οδηγός φορτηγού. Οι συνθήκες διαβίωσης πρέπει να βελτιωθούν, πρέπει να ξεκαθαρίσουμε ότι είναι καλά αμειβόμενες δουλειές που επιτρέπουν επίσης μια καλή καριέρα».

    Διαβάστε επίσης:

    MIG: Απορρίφθηκαν τα αιτήματα του Μάριου Ηλιόπουλου για προσωρινές διαταγές

    Κορκίδης: Μεγάλη ευκαιρία για τις επιχειρήσεις του Πειραιά η ανάπτυξη επιχειρηματικού πάρκου

     



    ΣΧΟΛΙΑ