ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Οι ελλείψεις ναυτικών συνεχίζουν να επηρεάζουν τη ναυτιλία και η στρατιωτική σύγκρουση στην Ουκρανία έχει επιδεινώσει την κατάσταση.
Το θέμα επανέφερε στην έκθεση Let Expo στη Βερόνα που διοργάνωσε η Alis, ο Εμανουέλε Γκριμάλντι, πρόεδρος του Διεθνούς Ναυτιλιακού Επιμελητηρίου, ο οποίος τόνισε ότι «300.000 Ρώσοι και Ουκρανοί λείπουν οι ναυτικοί» από την ναυτική αγορά εργασίας.
Ειδικότερα, ο πρόεδρος των εφοπλιστών είπε: «Σε ό,τι αφορά το συνδυασμό ζήτησης και προσφοράς εργασίας, υπάρχει έλλειψη 250.000 ναυτικών. Υπήρχε έλλειψη 100.000 ναυτικών πριν από μερικά χρόνια, τώρα από μετά τον πόλεμο μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας υπάρχει έλλειψη μόνο από τις δύο χώρες που διαθέτουν περισσότερους από 300.000 ναυτικούς , οι περισσότεροι από τους οποίους έχουν εξαφανιστεί. Στη συνέχεια, υπάρχουν μερικά πλοία παγιδευμένα στην Αζοφική Θάλασσα που προσπαθούμε να απελευθερώσουμε με τον ΟΗΕ».
Ο Εμανουέλε Γκριμάλντι στη συνέχεια πρόσθεσε: «Το άλλο πρόβλημα είναι ότι η Ευρώπη έχει αμφισβητήσει τους Φιλιππινέζους ναυτικούς, οι οποίοι είναι 400.000. Ως ένωση πλοιοκτητών θα συναντηθούμε με τη Ναυτική Ένωση Φιλιππίνων στη Μανίλα τον Ιούνιο και ελπίζουμε να επιλύσουμε το ζήτημα. Αυτό το καλοκαίρι ως Grimaldi έχουμε υποστεί τεράστια έλλειψη ναυτικών. Δεν είναι ελκυστική δουλειά, ούτε και να είσαι οδηγός φορτηγού. Οι συνθήκες διαβίωσης πρέπει να βελτιωθούν, πρέπει να ξεκαθαρίσουμε ότι είναι καλά αμειβόμενες δουλειές που επιτρέπουν επίσης μια καλή καριέρα».
Διαβάστε επίσης:
MIG: Απορρίφθηκαν τα αιτήματα του Μάριου Ηλιόπουλου για προσωρινές διαταγές
Κορκίδης: Μεγάλη ευκαιρία για τις επιχειρήσεις του Πειραιά η ανάπτυξη επιχειρηματικού πάρκου
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Δραματική επιστολή ακτοπλόων σε Μητσοτάκη – Κικίλια: Ζημιές 25 εκατ. ευρώ τον μήνα από τα καύσιμα – Οι 3 προτάσεις τους
- ΕΥΔΑΠ: Ολη η αλήθεια με τα υδρόμετρα – Ο διαγωνισμός των 350 εκατ., τα διλήμματα και οι εκκρεμότητες
- Φώτης Γιόφτσιος: Πάνω από το 25% έχει αυξηθεί το κόστος κατασκευής – Προθεσμίες εξπρές δίνουν οι προμηθευτές
- Γιάννης Γρατσώνης (BSH Hellas): Πού «βλέπει» ανάπτυξη – Τα best sellers και το στοίχημα των στεγνωτηρίων
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.