• Ναυτιλία

    Γιώργος Βερνίκος: Σήμερα έχουμε 1.000 καταμαράν και δείχνει την σφριγηλότητα της ελληνικής πλοιοκτησίας

    Γιώργος Βερνίκος, πρόεδρος της ΟΚΕ Ελλάδας

    Γιώργος Βερνίκος, πρόεδρος της ΟΚΕ Ελλάδας


    Μεγάλες είναι οι προσδοκίες εφέτος για τον ελληνικό θαλάσσιο τουρισμό. Η συγκέντρωση 280 brokers στο ναυτικό σαλόνι του Πόρου, αλλά και 26 εκθετών και τα 100 και πλέον σκαφών αναψυχής πολυτελείας διαμορφώνουν την πεποίθηση στους ανθρώπους του γιώτινγκ ότι η σεζόν θα είναι η καλύτερη όλων των εποχών.

    Μιλώντας στο Mononews, ο Γιώργος Βερνίκος, εξέφρασε την άποψη ότι το «ναυτικό σαλόνι του Πόρου σηματοδοτεί μια νέα εποχή για το γιώτινγκ» και πρόσθεσε: «Είμαστε ευτυχείς που μετά από χρόνια ξεκινάμε το ναυτικό σαλόνι στον Πόρο με έμφαση τα καταμαράν που είναι αναπτυσσόμενο προϊόν και υπάρχει η θέληση να γίνει το μεγαλύτερο σαλόνι του κόσμου. Ήδη είναι, όπως ομολογούν όλοι, το μεγαλύτερο σαλόνι καταμαράν στον κόσμο. Τα καταμαράν είναι ένα δυναμικό σκάφος που το προτιμούν οι οικογένειες και οι γυναίκες. Στην Ελλάδα έχουμε αυτή τη στιγμή 1.000 καταμαράν, που αποδεικνύει την σφριγηλότητα της ελληνικής πλοιοκτησίας».

    Γιώργος Βερνίκος
    Γιώργος Βερνίκος

    Ο πρόεδρος της Ένωσης Πλοιοκτητών Επαγγελματικών Σκαφών Τουρισμού, Αντώνης Στελλιάτος, τόνισε στη διάρκεια των εγκαινίων ότι «η Πολιτεία θα πρέπει να ενισχύσει το ρόλο του Έλληνα πλοιοκτήτη και να μην επικαλούνται κάποιοι ότι υπάρχει καμποτάζ στο γιώτινγκ. Σήμερα, στον Πόρο, είναι 100 σκάφη αναψυχής και από τα 100, τα 90 είναι με ελληνική σημαία και τα υπόλοιπα 10 έχουν ξένες σημαίες, αλλά τηρούν την ισχύουσα ελληνική νομοθεσία. Το υπουργείο Ναυτιλίας θα πρέπει να αναθεωρήσει ορισμένες απόψεις του για τις ξένες σημαίες».

    Επίσης, ο δήμαρχος Πόρου, Γιάννης Δημητριάδης, τόνισε ότι «στον Πόρο ελλιμενίζονται κάθε χρόνο πάνω από 18.000 σκάφη αναψυχής, ωστόσο αυτό το κοσμοπολίτικο γεγονός που βλέπετε ίσως να μην υπάρχει στο μέλλον, εξαιτίας της Πολιτείας που θέλει να κάνει ένα απέραντο ιχθυοτροφείο σε θάλασσα και ξηρά το νησί μας».

    Ο Δήμαρχος Πόρου Γιάννης Δημητριάδης
    Γιάννης Δημητριάδης

    Διαβάστε επίσης:

    Θανάσης Μαρτίνος: «Εμπνευστής της ναυτιλιακής μας παρουσίας με 250 πλοία, είναι η μητέρα μου, Αθηνά»

    Αλεξανδροπούλου και Πολυχρονοπούλου: Εξωστρεφής η ναυτιλιακή βιομηχανία – Εξάγεται το 42% του ναυτιλιακού εξοπλισμού



    ΣΧΟΛΙΑ