• Ναυτιλία

    Γιώργος Προκοπίου: Στα 30 του, ένας νέος μπορεί να κερδίζει €10.000 στη θάλασσα

    ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΡΟΚΟΠΙΟΥ

    ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΡΟΚΟΠΙΟΥ


    «Ο ζωτικός σας χώρος σας δεν είναι η γειτονιά σας, ή η ιδιαίτερη πατρίδα σας, είναι όλη η οικουμένη, γιατί η τύχη σας βρίσκεται πάνω σε όλη τη γη», τόνισε ο εφοπλιστής Γιώργος Προκοπίου, μιλώντας σε νεαρούς σπουδαστές των Ακαδημιών Εμπορικού Ναυτικού και του Πανεπιστημίου Πειραιά, στο Ναυτικό Όμιλο Ελλάδας.

    Ξεδιπλώνοντας τις ανοιχτές και οικουμενικές αντιλήψεις του, ο Γιώργος Προκοπίου, με ένα γλαφυρό τρόπο παρακίνησε τους νέους να ασχοληθούν με τη ναυτιλία και τα επαγγέλματα της θάλασσας και επισήμανε:

    «Υπάρχουν πολλές ιστορίες για τις κακουχίες των ναυτικών. Παραδέχομαι ότι ήταν δύσκολα. Όχι, όμως, πλέον. Τα πλοία σήμερα είναι ξενοδοχεία. Τα μπάρκα, δηλαδή, τα συμβόλαια ναυτολόγησης διαρκούν τέσσερις με έξι μήνες. Οι αμοιβές των ναυτικών σχεδόν είναι αφορολόγητες. Το σημαντικότερο είναι ότι στα 30 έτη του, ένας νέος μπορεί να κερδίζει 10.000 ευρώ τον μήνα.

    Επιπλέον θα δει ο νέος τον κόσμο. Θα αποκτήσει εμπειρίες. Και μετά είσαι περιζήτητος για τα ναυτιλιακά γραφεία, αλλά και για όλα τα περί της ναυτιλίας υποστηρικτικά επαγγέλματα. Μεσίτες ναυλώσεων, αγοραπωλησιών, επιθεωρητών, ναυτιλιακοί πράκτορες, δικηγόροι, τράπεζες, επισκευαστικές βάσεις, ναυπηγεία, δεν έχει τέλος, ο αριθμός των επαγγελμάτων.

    Είμαστε στην εποχή της γνώσης όμως. Μάθετε να διαβάζετε. Ταξιδέψτε. Σε ό,τι κάνετε να είστε πρώτοι. Χωρίς συμβιβασμούς και κενά. Μόνο έτσι θα πατάτε γερά στα πόδια σας και δεν θα έχετε ανάγκη κανέναν. Να εξελιχθείτε σε leaders και μέσω της εξέλιξης και της συνεχούς εμπειρίας να μάθετε με τα λάθη σας, και με τα λάθη των άλλων.

    Συνήθως οι έξυπνοι άνθρωποι μαθαίνουν με τα λάθη των άλλων. Ας μαθαίνουμε εμείς με τα λάθη τα δικά μας και να μην τα επαναλαμβάνουμε. Να κάνουμε μια καλύτερη Ελλάδα. Έναν καλύτερο κόσμο».

    Διαβάστε επίσης:



    ΣΧΟΛΙΑ