• Ναυτιλία

    Dynagas LNG (Γιώργος Προκοπίου): Εξασφαλισμένα έσοδα 1 δισ. δολαρίων

    ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΡΟΚΟΠΙΟΥ

    ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΡΟΚΟΠΙΟΥ


    Η ναυτιλιακή εταιρεία Dynagas LNG Partners LP, του εφοπλιστή Γιώργου Προκοπίου κατά το προηγούμενο έτος 2022, είχε καθαρά έσοδα και κέρδη ανά μετοχή, 54 εκατ. δολάρια και 1,15 δολάρια, αντίστοιχα. Τα προσαρμοσμένα έσοδα ανήλθαν σε 30,6 εκατομμύρια δολάρια και τα προσαρμοσμένα κέρδη ανά μετοχή διαμορφώθηκαν στα 0,52 δολάρια.

    Το προσαρμοσμένο EBITDA είναι πλέον ύψους 89,5 εκατομμυρίων δολαρίων.

    Ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, σχολιάζοντας τα αποτελέσματα, είπε: “Είμαστε στην ευχάριστη θέση να αναφέρουμε τα αποτελέσματα για το τρίμηνο και ολόκληρο το έτος που έληξε στις 31 Δεκεμβρίου 2022.

    Για το τέταρτο τρίμηνο του 2022, αναφέραμε καθαρά έσοδα 11,6 εκατ. δολάρια, κέρδη ανά κοινή μονάδα 0,24 δολάρια, Προσαρμοσμένο Καθαρό Εισόδημα 7 εκατ. δολάρια και Προσαρμοσμένο EBITDA 23,6 εκατ. δολάρια. Αν και τα μελλοντικά αποτελέσματα ενδέχεται να διαφέρουν, είμαστε στην ευχάριστη θέση να αναφέρουμε 100% απασχόληση του στόλου μας για το ενδέκατο συνεχόμενο τρίμηνο, γεγονός που αποτελεί απόδειξη της απόδοσης του στόλου.

    Τα έξι πλοία LNG του στόλου μας λειτουργούν υπό τις αντίστοιχες μακροπρόθεσμες ναυλώσεις τους με διεθνείς εταιρείες φυσικού αερίου με μέση υπολειπόμενη διάρκεια σύμβασης 6,4 ετών. Από τις 17 Μαρτίου 2023, το εκτιμώμενο συμβατικό υπόλοιπο εσόδων μας είναι 1 δισεκατομμύρια δολάρια. Η παλαιότερη συμβατική ημερομηνία για τα έξι πλοία LNG μας είναι το πρώτο τρίμηνο του 2026.

    Η εταιρεία παρέμεινε προσηλωμένη στη στρατηγική της για μείωση του χρέους και από τον Σεπτέμβριο του 2019, έως τα τέλη Δεκεμβρίου 2022, έχει αποπληρώσει επιτυχώς 175 εκατομμύρια δολάρια χρέους”.

    Διαβάστε επίσης:

    Γιώργος Προκοπίου: Ανέλυσε τα σχέδια του για τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά στον πρόεδρο της «Τρίαινας» Ε. Μπαλογιάννη



    ΣΧΟΛΙΑ