• Ναυτιλία

    Γιώργος Κουμπενάς (Celestyal): «Τα έσοδα από την κρουαζιέρα θα είναι υψηλότερα εφέτος από το 2019»

    ΕΕΚΦΝ: Πρωτοβουλίες ενεργειών για προετοιμασία υποδοχής των πλοίων την προσεχή τουριστική περίοδο

    Γιώργος Κουμπενάς- Πρόεδρος της ΕΕΚΦΝ


    «Οι ενδείξεις και τα στοιχεία που υπάρχουν για την Celestyal είναι ικανοποιητικά και τα πλοία από τις αρχές Μαρτίου θα πραγματοποιούν τριήμερες, τετραήμερες ή επταήμερες κρουαζιέρες από περισσότερους προορισμούς, όπως από την Καβάλα ή το Βόλο σε όλη τη σεζόν και θα προσελκύσει ταυτόχρονα όχι μόνο ξένους αλλά και Έλληνες επιβάτες».

    Αυτά επισήμανε ο Γιώργος Κουμπενάς, στέλεχος της Celestyal Cruises και πρόσθεσε ότι κατά την προηγούμενη χρονιά «υπήρξε σημαντική πληρότητα στη χώρα μας και πολλές ξένες εταιρείες κρουαζιέρας έκαναν επιβίβαση από ελληνικά λιμάνια, ενισχύοντας την οικονομίας μας με διανυκτερεύσεις, πετρελεύσεις, τροφοεφόδια».

    Διευκρίνισε επίσης ότι «στη νέα χρονιά τα μέτρα για τον κορονοϊό θα εφαρμόζονται και θα τηρούνται οι απαραίτητες προφυλάξεις αλλά δεν θα λειτουργούν τα αυστηρά πρωτόκολλα, όπως του τεστ ή του εμβολιασμού.

    Τέλος υπογράμμισε ότι «απαιτείται ένα άμεσο και αποτελεσματικό σχέδιο ανάπτυξης της κρουαζιέρας, το οποίο να συνεισφέρει σε μέγιστο βαθμό στην ελληνική οικονομία, ενώ τόνισε ότι τα ναυπηγεία στην Ελλάδα, τα ναυπηγεία δεν μπορούν να φιλοξενήσουν κρουαζιερόπλοια λόγω μεγέθους αλλά και λόγω της μεγάλης αναμονής».

    Διαβάστε επίσης:

    Η Castor Maritime του Πέτρου Παναγιωτίδη περιμένει ακόμη την έγκριση για την Toro Corp

    H Αγγελική Φράγκου παρέλαβε το πλοίο Navios Meridian



    ΣΧΟΛΙΑ