• Ναυτιλία

    Γιάννης Κούστας: Αύξηση κερδών στο τρίτο τρίμηνο και εξαγορά δύο πλοίων από την Danaos Corp

    Γιάννης Κούστας

    Γιάννης Κούστας Πηγή: Money Marine


    Βελτίωση κερδών εμφάνισε στο τρίτο τρίμηνο του έτους η ναυτιλιακή Danaos Corp, συμφερόντων του εφοπλιστή Γιάννη Κούστα, καθώς οι τιμές των ναύλων ανέκαμψαν γρηγορότερα από το αναμενόμενο κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

    Η εταιρεία που διαθέτει στόλο με 58 πλοία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων, ανακοίνωσε κέρδη 42,8 εκατ. δολαρίων την περίοδο Ιουλίου-Σεπτεμβρίου 2020, έναντι 33,9 εκατ. δολαρίων την αντίστοιχη περυσινή περίοδο.

    Τα προσαρμοσμένα κέρδη ανά μετοχή διαμορφώθηκαν στα 47,3 εκατ. δολάρια έναντι 37,9 εκατ. δολαρίων το τρίτο τρίμηνο 2019, με αποτέλεσμα τα κέρδη ανά μετοχή να διαμορφωθούν στα 1,91 δολάρια, ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών κατά 0,05 δολάρια. Ωστόσο, υποχώρησαν σε σχέση με πέρυσι που ανήλθαν στα 2,46 δολάρια.

    Τα έσοδα της ναυτιλιακής διαμορφώθηκαν στα 118 εκατ. δολάρια έναντι 112 εκατ. δολαρίων στο τρίτο τρίμηνο πέρυσι.

    Σχολιάζοντας τα αποτελέσματα, ο CEO της εταιρείας, Δρ Γιάννης Κούστας, επισήμανε: «Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε ότι η κερδοφορία της εταιρείας μας βελτιώθηκε κατά τη διάρκεια αυτού του τριμήνου. Η αγορά εμπορευματοκιβωτίων έχει καταγράψει αξιοσημείωτη ανάκαμψη από τα τέλη Μαΐου, όταν το 11,4% των πλοίων του παγκόσμιου στόλου βρισκόταν σε αδράνεια. Οι τιμές των ναύλων αυξήθηκαν στα πλοία όλων των μεγεθών και η ναυλαγορά βρίσκεται πολύ κοντά σε πολυετή υψηλά».

    «Όλοι οι πελάτες μας ανακοίνωσαν ισχυρή κερδοφορία γεγονός που μετριάζει σημαντικά τον κίνδυνο μας ως αντισυμβαλλόμενοι», εξήγησε.

    «Σύμφωνα με την αναπτυξιακή μας στρατηγική, προχωρήσαμε στην εξαγορά δύο πλοίων χωρητικότητας 9.000 TEU που κατασκευάστηκαν το 2009, τα οποία είναι ναυλωμένα για δύο χρόνια σε μεγάλη εταιρεία τακτικών γραμμών. Τα πλοία αναμένεται να παραλάβουμε μεταξύ Δεκεμβρίου 2020 και Ιανουαρίου 2021 και θα χρηματοδοτηθούν με συνδυασμό μετρητών και νέων πιστωτικών διευκολύνσεων. Με αυτές τις νέες παραδόσεις ο στόλος μας θα υπερβεί για πρώτη φορά την χωρητικότητα των 400.000 TEU», επισήμανε ο κ. Κούστας.

    «Λαμβάνοντας υπόψη τη συνεχιζόμενη αβεβαιότητα σχετικά με τη διάρκεια της πανδημίας και την επικείμενη οικονομική ανάκαμψη, παραμένουμε επικεντρωμένοι στη διατήρηση ενός συντηρητικού χρηματοοικονομικού προφίλ και στη λήψη προσεκτικών αποφάσεων κατανομής κεφαλαίου που ευθυγραμμίζονται με τη στρατηγική και τις προσδοκίες της αγοράς και προσφέρουν αξία στους μετόχους μας», πρόσθεσε.

    Γιάννης Κούστας: Μηνιαία κέρδη 77% για τη μετοχή της Danaos Corp – Οι εκτιμήσεις των αναλυτών

    Ευάγγελος Χατζής (Danaos Corp.): Ευκαιρίες στην αγορά των μεταχειρισμένων containerships

    Danaos: Έπιασε έντεκα χρόνια νωρίτερα τους στόχους μείωσης του CO2!

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση

     



    ΣΧΟΛΙΑ