• Ναυτιλία

    Genco Shipping: Χάνει έδαφος ο Οικονόμου – Ισχυρά τα οικονομικά αποτελέσματα της εταιρείας

    Ο εφοπλιστής και συλλέκτης Γιώργος Οικονόμου

    Ο εφοπλιστής και συλλέκτης Γιώργος Οικονόμου


    H Institutional Shareholder Services (ISS), ένα από τα επενδυτικά σχήματα που έχουν επενδύσει στην Genco Shipping & Trading, συνέστησε στους μετόχους της Genco να ψηφίσουν και τους επτά υποψήφιους διευθυντές της εταιρείας και κατά της πρότασης του Γιώργου Οικονόμου, για τον εκλεκτό του Ρόμπερτ Πονς, στην ετήσια συνέλευση της 23ης Μαΐου.

    Εξάλλου, η εταιρεία γνωστοποίησε σημαντική κερδοφορία για το πρώτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους που είναι μια καθοριστική απάντηση στον Γιώργο Οικονόμου.

    Ειδικότερα, ανακοίνωσε προσαρμοσμένο καθαρό εισόδημα ύψους 21,4 εκατομμυρίων δολαρίων ή 0,49 δολάρια ανά μετοχή.

    Το μέρισμα που θα δοθεί είναι 0,42 δολάρια ανά μετοχή για το πρώτο τρίμηνο του 2024. Το μέρισμα πρώτου τριμήνου 2024 είναι πληρωτέα στις 30 Μαΐου 2024 ή περίπου σε όλους τους μετόχους που έχουν μετοχές στις 22 Μαΐου 2024.

    Τα έσοδα από τα ταξίδια των πλοίων διαμορφώθηκαν στα 117,4 εκατομμύρια δολάρια το πρώτο τρίμηνο του 2024. Ο μέσος ημερήσιος TCE2 σε όλο τον στόλο ήταν 19.219 δολάρια για το πρώτο τρίμηνο του 2024

    Επίσης, ολοκληρώθηκαν οι πωλήσεις τριών πλοίων Capesize 169.000 dwt, κατασκευής 2009-2010 το πρώτο και το δεύτερο τρίμηνο του 2024

    Ο John C. Wobensmith, Διευθύνων Σύμβουλος, σχολίασε: «Κατά τη διάρκεια του πρώτου τριμήνου, εφαρμόσαμε περαιτέρω τη στρατηγική μας, η οποία στοχεύει στην αύξηση των αποδόσεων μέσω των κύκλων μεταφοράς ξηρού φορτίου και στη δημιουργία σταθερής μακροπρόθεσμης αξίας για τους μετόχους. Το μέρισμα πρώτου τριμήνου μας αυξήθηκε και αντιπροσωπεύει το 19ο συνεχόμενο μέρισμά μας. Συγκεκριμένα, τα μερίσματα κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου έχουν πλέον αυξηθεί στα 5,575 δολάρια ανά μετοχή συνολικά, ή στο 25% της τιμής της μετοχής μας. Συνεχίσαμε επίσης να αποπληρώνουμε οικειοθελώς το χρέος μας κατά τη διάρκεια του τριμήνου και μειώσαμε το χρέος μας κατά 62% από το 2021, ενώ μειώσαμε το ποσοστό εξισορρόπησης των ταμειακών ροών μας. Τέλος, συνεχίζουμε να λαμβάνουμε μέτρα για την ανανέωση του στόλου, κλείνοντας τις πωλήσεις τριών παλαιότερων πλοίων Capesize που είχαν προγραμματιστεί για ειδική έρευνα το 2024».

    Ο στόλος της Genco αποτελείται από 43 πλοία: 16 Capesizes, 15 Ultramaxes και 12 Supramaxes.

    Η μέση ηλικία του στόλου είναι 11,8 έτη και έχει συνολική χωρητικότητα περίπου 4.490.000 dwt.

    Διαβάστε επίσης:

    Αλεξανδράτος: Να αναδείξουμε στους νέους τις πολλαπλές ευκαιρίες που έχουν στη ναυτιλία

    Neptune Maritime Leasing: Η πλατφόρμα ναυτιλιακής χρηματοδότησης επεκτείνεται στην Ασία

    Τα Ποσειδώνια 2024 παρουσιάζουν το πλούσιο συνεδριακό πρόγραμμά τους



    ΣΧΟΛΙΑ