• Ναυτιλία

    Γαβρίλης: Να δημιουργηθεί κλειστή Ιπποδάμεια Αγορά στα 4 στρέμματα στο παλιό αμαξοστάσιο του ΗΣΑΠ

    Γιώργος Γαβρίλης, υποψήφιος Δήμαρχος Πειραιά

    Γιώργος Γαβρίλης, υποψήφιος Δήμαρχος Πειραιά


    Με δήλωση του ο Γιώργος Γαβρίλης, επαναφέρει την πρόταση για τη δημιουργία κλειστής αγοράς στον Πειραιά.

    «Η δημιουργία νέας κλειστής αγοράς είναι πάγιο αίτημα του λαού και του εμπορικού κόσμου του Πειραιά, καθώς η υφιστάμενη αδυνατεί να καλύψει τις σύγχρονες ανάγκες μας.

    Το 2014, αναλαμβάνοντας τη διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής συνεργαστήκαμε με το Βιομηχανικό Επιμελητήριο, τον Εμπορικό Σύλλογο και το Δήμο Πειραιά πετυχαίνοντας, έτσι, τη σύμφωνη γνώμη όλων των εμπλεκομένων φορέων.

    Δυστυχώς, από το 2019 η συναίνεση αυτή σκόνταψε στο «Όχι» από πλευράς  κυβέρνησης, ένα “Όχι” εχθρικό προς την πόλη και τη μικρή επιχειρηματικότητα, φιλικότατο, όμως, προς τους μεγάλους εμπορικούς ομίλους», αναφέρει.

    Ο Γιώργος Γαβρίλης, επίσης, επισημαίνει: «Παρότι υπάρχει το κατάλληλο κτηριακό συγκρότημα που θα μπορούσε να φιλοξενήσει τη νέα αγορά, το έκτασης 4 στρεμμάτων, παλιό αμαξοστάσιο του ΗΣΑΠ, το έργο έχει παγώσει.

    Μια σύγχρονη αγορά θα έδινε νέα πνοή στην πόλη, θα δημιουργήσει έναν υπερτοπικό πόλο εμπορικής και κοινωνικής ζωής, θα αναβαθμίσει την ευρύτερη περιοχή, θα αποτελέσει σημείο αναφοράς, τοπόσημο για τον Πειραιά, τουριστικό προορισμό, θα αυξήσει την επισκεψιμότητα στην πόλη, θα τονώσει την κίνηση των επιχειρήσεων και θα πετύχει οικονομίες μεγάλης κλίμακας, χαμηλότερα ενοίκια και χαμηλότερα δημοτικά τέλη.

    Εμείς επιλέγουμε να προσδώσουμε στην προεκλογική περίοδο ουσιαστικό περιεχόμενο, φέρνοντας στη δημόσια συζήτηση αιτήματα και προτάσεις που είναι ικανά να αλλάξουν την πόλη».

    Διαβάστε επίσης:

    Θάνατος λουόμενων στη Ζάκυνθο και στην Κέρκυρα

    H Maersk υποχρεώθηκε να αποζημιώσει ναυτικό που κατήγγειλε ελλείψεις σε πλοίο

    Κατασχέθηκαν 5,3 τόνοι κοκαΐνης αξίας 850 εκατ. ευρώ και δύο πλοία στη Σικελία



    ΣΧΟΛΙΑ