• Ναυτιλία

    Γ. Αλαφούζος: Ποιοι αγόρασαν πακέτα μετοχών της Okeanis Eco Tankers

    Γιάννης Αλαφούζος

    Γιάννης Αλαφούζος. Μέτοχος Okeanis Eco Tankers


    Κοντά στο 1 εκατομμύριο νορβηγικές κορώνες (120.909 δολάρια) κινείται πλέον το μερίδιο του εφοπλιστή Αριστείδη Αλαφούζου στην ναυτιλιακή εταιρεία Okeanis Eco Tankers (συμφερόντων της οικογένειας Αλαφούζου), μετά την από την τελευταία του κίνηση στο Χρηματιστήριο του Όσλο, όπου είναι εισηγμένες οι μετοχές της εταιρείας.

    Ειδικότερα, ο Αριστείδης Αλαφούζος (εγγονός του ιδρυτή της εταιρείας, Αριστείδη Αλαφούζου), COO της Okeanis, αγόρασε τη Δευτέρα άλλες 1.600 μετοχές της εταιρείας έναντι 73,50 κορωνών ανά μετοχή (8,89 δολάρια) και επιπλέον 400 μετοχές έναντι 74 κορωνών ανά μετοχή. Μετά από την κίνηση αυτή, έχει πλέον στην κατοχή του 12.800 μετοχές της Okeanis.

    Σημειώνεται ότι ο Αριστείδης Αλαφούζος είχε αγοράσει 2.000 μετοχές της εταιρείας στις 5 Οκτωβρίου, στην τιμή των 73,50 κορωνών ανά μετοχή.

    Εξάλλου, ο διευθυντής ναυλώσεων της Okeanis, Χριστόφορος Παπαϊωάννου, αγόρασε την Τρίτη 5.600 μετοχές της εταιρείας, στην τιμή των 73,50 κορωνών ανά μετοχή, και πλέον διαθέτει συνολικά 11.200 μετοχές της εταιρείας.

    Υπενθυμίζεται ότι τον περασμένο Ιούνιο η ναυτιλιακή της οικογένειας Αλαφούζου άντλησε 100 εκατομμύρια δολάρια από τη διαδικασία ιδιωτικής τοποθέτησης πριν την εγγραφή της στην αγορά Merkur Market της Νορβηγίας.

    Στο προσπέκτους της η εταιρεία τόνιζε ότι η αγορά των τάνκερ παρουσιάζει ισχυρή αύξηση της ζήτησης, λόγω της αύξησης των αμερικανικών εξαγωγών, ραγδαία μείωση της προσφοράς, λόγω των πολλών διαλύσεων, και τιμές νεότευκτων που αυξάνονται σημαντικά εν όψει μίας ανάκαμψης.

    Αξίζει να σημειωθεί ότι για την ιδιωτική τοποθέτηση υπήρξε έντονο επενδυτικό ενδιαφέρον, και η εταιρεία θα μπορούσε να έχει αντλήσει περισσότερα κεφάλαια, όμως προτιμήθηκε μία πιο “σφιχτή” τοποθέτηση, ώστε η Okeanis να είναι σε θέση να επιστρέψει στην αγορά για μία μελλοντική άντληση νέων κεφαλαίων.

    Επικεφαλής της διοικητικής ομάδας της Okeanis είναι ο κ. Ιωάννης Αλαφούζος, Διευθύνων Σύμβουλος της Kyklades Maritime, ενώ ο κ. Γιάννης Παπαϊώαννου έχει αναλάβει τη θέση της CFO. Επίσης, ο κ. Αριστείδης Αλαφούζος είναι COO της νέας εταιρίας.

    Σημειώνεται ότι η οικογένεια Αλαφούζου δραστηριοποιείται στη ναυτιλία από το 1964 και έχει δημιουργήσει ισχυρές σχέσεις με σημαντικούς διεθνείς ναυλωτές, όπως οι Vitol, Trafigura, Koch και Total.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Γιατί η A. Φράγκου προχωρά σε συγχώνευση των Navios Acquisition και Navios Midstream

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Β. Βαλέντης: Ραβασάκι από τον Nasdaq στην Pyxis Tankers

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ:   Γιατί οι ισχυροί Έλληνες εφοπλιστές στέλνουν τα τάνκερ τους στα διαλυτήρια. Οι τελευταίες κινήσεις



    ΣΧΟΛΙΑ