• Ναυτιλία

    Franman (Κωστής Φραγκούλης): Συμφωνία συνεργασίας με την Silverstream Technologies

    Κωστής Ι. Φραγκούλης, Ιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος της Franman - Noah Silberschmidt, Ιδρυτής & Διευθύνων Σύμβουλος της Silverstream Technologies

    Κωστής Ι. Φραγκούλης, Ιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος της Franman – Noah Silberschmidt, Ιδρυτής & Διευθύνων Σύμβουλος της Silverstream Technologies


    Η εταιρεία πράσινης ναυτιλιακής τεχνολογίας Silverstream Technologies και η εταιρεία Franman του Κωστή Φραγκούλη υπέγραψαν συμφωνία αντιπροσωπείας για την υποστήριξη των πωλήσεων του συστήματος Silverstream® στην Ελλάδα.

    Από το 1991, η Franman παρέχει ένα ευρύ φάσμα υπηρεσιών στη ναυτιλιακή βιομηχανία, εστιασμένες σε ναυπηγικό εξοπλισμό, ανταλλακτικά, επισκευές και σέρβις πλοίων, προμήθειες πλοίων, ασφάλεια, υποβρύχιο καθαρισμό και παροχή συμβουλών. Η εταιρεία έχει γνώση και έχει δημιουργήσει σχέσεις με την ελληνική ναυτιλιακή κοινότητα.

    Η συμφωνία θα διευκολύνει την πορεία προς την υιοθέτηση του Silverstream® System στην Ελλάδα, με τη Franman να μπορεί να ενεργεί ως εκπρόσωπος της Silverstream στην αγορά και να προσεγγίζει περισσότερους δυνητικούς τελικούς χρήστες της τεχνολογίας για να διερευνήσουν πώς θα μπορούσε να ενσωματωθεί στους στόλους τους.

    Η ελληνική ναυτιλιακή βιομηχανία είναι μια βασική αγορά για μετασκευές και νέες εγκαταστάσεις του Silverstream® System. Οι Έλληνες πλοιοκτήτες ελέγχουν περισσότερο από το ένα πέμπτο του συνολικού στόλου του κόσμου, συνολικά περίπου 5.514 πλοία, ή το 21% του παγκόσμιου στόλου σε νεκρούς τόνους (dwt). Ο ελληνόκτητος στόλος αντιπροσωπεύει επίσης το 59% του συνολικού στόλου που ελέγχεται από την ΕΕ, σύμφωνα με τη Διεθνή Διοίκηση Εμπορίου.

    Η πρόσβαση στην καθαρή τεχνολογία θα γίνεται όλο και πιο σημαντική εμπορικά για τους Έλληνες πλοιοκτήτες. Από την 1η Ιανουαρίου 2024, το σύστημα εμπορίας εκπομπών της ΕΕ (EU ETS) επιβαρύνει τις εκπομπές από εμπορικά πλοία 5.000 GT και άνω που καταπλέουν σε λιμένες της ΕΕ. Αρχικά, το 40% των εκπομπών είναι εντός εμβέλειας, αυξάνοντας γρήγορα έως και 70% για το 2025 και στο 100% για το 2026 και μετά.

    Αυτό το πρόσθετο κόστος για τις εκπομπές θα βελτιώσει γρήγορα την περίοδο απόσβεσης για κάθε καθαρή τεχνολογία που έχει αποδειχθεί ότι μειώνει τις εκπομπές αερίων θερμοκηπίου (GHG). Το σύστημα Silverstream® μειώνει τη μέση καθαρή κατανάλωση καυσίμου και τις εκπομπές GHG κατά 5-10%. Αυτό μπορεί να προσφέρει ένα άμεσο ανταγωνιστικό πλεονέκτημα κόστους εντός του πλαισίου ETS της ΕΕ.

    Ο Noah Silberschmidt, Ιδρυτής & Διευθύνων Σύμβουλος της Silverstream Technologies, σχολίασε: «Εφοπλιστές με επιρροή, ναυπηγεία, σχεδιαστικά ιδρύματα, αρχές τάξης, ναυλωτές – η ελληνική ναυτιλιακή κοινότητα τα έχει όλα. Γι’ αυτό, είμαστε στην ευχάριστη θέση να υπογράψουμε αυτήν τη συμφωνία με την ομάδα Franman για να προωθήσουμε την υιοθέτηση της τεχνολογίας μας σε αυτή τη βασική αγορά και να συνεχίσουμε να χτίζουμε βαθιές σχέσεις στην Ελλάδα. Με τους κανονισμούς απαλλαγής από τις ανθρακούχες εκπομπές να γίνονται αυστηρότεροι και οι αγορές άνθρακα να γίνονται πραγματικότητα, τώρα είναι η ώρα να υιοθετήσετε το δοκιμασμένο σύστημα Silverstream® για να μειώσετε το κόστος καυσίμων και το κόστος άνθρακα».

    Ο Κωστής Ι. Φραγκούλης, Ιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος της Franman, σχολίασε: «Στη Franman, προσπαθούμε πάντα να προσφέρουμε λύσεις που συνδυάζουν την απόδοση με τη βιωσιμότητα. Η ενσωμάτωση του κορυφαίου συστήματος της Silverstream στο χαρτοφυλάκιό μας θα επιτρέψει στους πλοιοκτήτες όχι μόνο να συμμορφώνονται αλλά και να υπερβαίνουν τα εξελισσόμενα ρυθμιστικά και περιβαλλοντικά πρότυπα του κλάδου. Με τις καθιερωμένες σχέσεις μας και την ισχυρή τεχνογνωσία μας, ανυπομονούμε να υποστηρίξουμε τις πωλήσεις του συστήματος Silverstream® και να συμβάλουμε στην ευρύτερη μετάβαση της θαλάσσιας απαλλαγής από τις ανθρακούχες εκπομπές».

    Από τον Νοέμβριο του 2023, υπάρχουν πλέον 180 πλοία που έχουν υπογράψει συμβόλαια για την εγκατάσταση του συστήματος Silverstream® σε όλα τα τμήματα ναυτιλίας, με 53 συστήματα σε υπηρεσία σήμερα. Οι πελάτες της Silverstream περιλαμβάνουν τις εταιρείες MSC, Maersk, Grimaldi, Shell, Vale, Carnival και ADNOC L&S, μεταξύ άλλων μεγάλων ονομάτων του κλάδου.

    Διαβάστε επίσης:

    «Φωτιές» ανάβουν στους πλοιοκτήτες τα ηλεκτρικά οχήματα – Η απαγόρευση και οι ανησυχητικές έρευνες

    Arcadia Shipmanagement: Παραγγελία νέων τάνκερ μετά από οκτώ χρόνια

    Όμιλος Μαρινάκη: Δημιουργεί τη μεγαλύτερη εταιρεία στα LNG στο αμερικανικό χρηματιστήριο με Enterprise Value 5,8 δισ. δολαρίων



    ΣΧΟΛΙΑ