• Ναυτιλία

    Α. Φράγκου: Οι στρατηγικές κινήσεις που οδήγησαν στην αναβάθμιση της Navios

    Αγγελική Φράγκου (Navios Partners_

    Αγγελική Φράγκου. Πρόεδρος και Διευθύνουσα σύμβουλος της Navios Maritime Holdings Inc


    Σε αναβάθμιση του αξιόχρεου της ναυτιλιακής Navios Maritime Holdings, συμφερόντων της Αγγελικής Φράγκου, προχώρησε ο οίκος αξιολόγησης Moody’s, μετά την πώληση εξασφαλισμένων χρεογράφων αξίας 305 εκατομμυρίων δολαρίων στην οποία προχώρησε πρόσφατα η εταιρεία.

    Ο Moody’s αναβάθμισε το αξιόχρεο της Navios Holdings από “Caa1” σε “B3” και την πιθανότητα χρεοκοπίας της από “Caa1-PD” σε “Β3-PD”, με σταθερό outlook.

    Όπως εξήγησε η αναλύτρια του οίκου Moody’s Maria Maslovsky, η πώληση των χρεογράφων αξίας 305 εκατ. δολαρίων, με τα έσοδα της οποίας θα αναχρηματοδοτηθούν μη εξασφαλισμένα χρεόγραφα λήξεως 2019, αξίας 291 εκατ. δολαρίων, αποτέλεσε σημαντικό παράγοντα που ελήφθη υπόψη για την αναβάθμιση της Navios Holdings. Ένας άλλος παράγοντας που ελήφθη υπόψη είναι η ανάκαμψη στην αγορά του ξηρού φορτίου, όπως φαίνεται από την άνοδο των τιμών στην αγορά, η οποία αναμένεται να βοηθήσει τη Navios Holdings να βελτιώσει περαιτέρω τις οικονομικές επιδόσεις της στα επόμενα τρίμηνα.

    Ο οίκος Moody’s επεσήμανε ακόμα πως ο μεγάλος και διαφοροποιημένος στόλος της εταιρείας είναι ελαφρώς νεώτερος σε ηλικία από τον μέσο όρο της αγοράς, ενώ παράλληλα η Navios Holdings έχει “ανοιχτεί” και στην αγορά των logistics, μέσω της Navios South American Logistics, ενώ έχει μερίδια και σε θυγατρικές του ομίλου Navios που κινούνται στις αγορές των τάνκερ και των boxships.

    Υπογράμμισε ακόμα το γεγονός ότι οι δραστηριότητές της είναι αποδοτικές “ως αποτέλεσμα των οικονομιών κλίμακας λόγω του μεγάλου μεγέθους του ομίλου Navios, που ενσωματώνει κοντά στα 200 πλοία”, ενώ η ρευστότητα της τάξεως των 114 εκατ. δολαρίων που διαθέτει η Navios Holdings περιγράφεται ως “επαρκής”.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Χ. Μυλωνάς: Πωλητήριο σε δύο aframaxes του 2004 βάζει η Transmed

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τι δείχνουν οι δείκτες για τη ναυλαγορά των tankers – Άνοδος 26% στα Aframaxes

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Νικόλας Μαρτίνος: Δυνατό comeback στα νεότευκτα για την Thenamaris



    ΣΧΟΛΙΑ