• Ναυτιλία

    Όμιλος Grimaldi: Επενδύει 1 δισ. δολάρια για την ναυπήγηση 5 +5 πλοίων PCTC (για μεταφορά ηλεκτρικών αυτοκινήτων) που θα καίνε και αμμωνία

    Εμμανουέλ Γκριμάλντι - Επικεφαλής Grimaldi Group

    Emanuele Grimaldi – Επικεφαλής Grimaldi Group


    Ο ναυτιλιακός κολοσσός Grimaldi υπέγραψε συμφωνία για την ναυπήγηση πέντε νέων πλοίων PCTC (Pure Car Truck Carriers) με το ναυπηγείο China Merchants Heavy Industries Jiangsu.

    Η συμφωνία παρέχει τη δυνατότητα να κατασκευαστούν άλλες πέντε μονάδες και η συνολική επένδυση ανέρχεται σε περίπου 1 δισ. ευρώ.

    Με χωρητικότητα φορτίου άνω των 9.000 CEU, τα νέα πλοία έχουν σχεδιαστεί για τη μεταφορά ηλεκτρικών οχημάτων (EV). Τα πλοία έχουν λάβει επίσης τον χαρακτηρισμό κλάσης Ammonia Ready από τον Νηογνώμονα Rina, με την οποία πιστοποιείται ότι έχουν σχεδιαστεί και θα κατασκευαστούν για να μετατραπούν σε μεταγενέστερο στάδιο για να χρησιμοποιούν αμμωνία ως καύσιμο πλοίων.

    Επιπλέον, αυτά τα πλοία θα είναι επίσης εξοπλισμένα με μεγάλες μπαταρίες λιθίου, καθώς και ηλιακούς συλλέκτες και σύνδεση εδάφους, που θα τους επιτρέψουν να επιτύχουν τον στόχο Zero Emission in Port.

    “Η ισχυρή συμμαχία μεταξύ του Ομίλου Grimaldi και του ναυπηγείου China Merchants Industrial Group συνεχίζεται και η στρατηγική συνεργασία μεταξύ των δύο ομίλων ενισχύεται για να επιτευχθούν αμοιβαία οφέλη και αποτελέσματα win-win και για τους δύο”, δήλωσε ο κ. Hu , Γενικός Διευθυντής της China Merchant Industry Holdings κατά την τελετή υπογραφής της σύμβασης.

    «Ο Όμιλος Grimaldi υπήρξε πραγματικός πρωτοπόρος της περιβαλλοντικής βιωσιμότητας, με πρωτοβουλίες που στοχεύουν στη μείωση των εκπομπών CO2 από τις δραστηριότητές του χρόνο με το χρόνο. Τα πλοία διπλού καυσίμου θα είναι πολύ πιο αποδοτικά από αυτά που σχεδιάστηκαν στο παρελθόν. θα καταναλώνουν 50% λιγότερα καύσιμα από την προηγούμενη γενιά πλοίων μεταφοράς αυτοκινήτων», δήλωσε ο Εμμανουέλε Γκριμάλντι , Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Grimaldi.

    «Βρισκόμαστε μάρτυρες μιας εξέλιξης που θα οδηγήσει τον κλάδο προς τον στόχο των μηδενικών εκπομπών. Η παραγγελία που υπογράφηκε για έναν νέο τύπο πλοίου έτοιμου για χρήση αμμωνίας είναι μια πρόκληση, ειδικά καθώς δεν είναι διαθέσιμα εναλλακτικά καύσιμα για τη βιομηχανία απαλλαγής από τον άνθρακα. Η υλοποίηση μιας τέτοιας καινοτομίας απαιτεί τεράστια δέσμευση από όλα τα εμπλεκόμενα μέρη, αλλά, αργότερα, αυτή η δέσμευση θα μεταφραστεί σε πρόοδο», κατέληξε ο Εμμανουέλε Γκριμάλντι ευχαριστώντας τον κ. Hu για τη γόνιμη συνεργασία.

    Η παράδοση των πέντε πλοίων αναμένεται να γίνει από το 2025 έως το τέλος του 2026, καθιστώντας τον στόλο του Ομίλου Grimaldi ακόμη νεότερο και πιο αποτελεσματικό. Οι πρόσθετες μεταφορείς αυτοκινήτων θα ανταποκρίνονται στις νέες ανάγκες της αγοράς και θα χρησιμοποιούνται σε ταξίδια μεταξύ Ευρώπης, Βόρειας Αφρικής και Εγγύς και Άπω Ανατολής.

    Με την παραγγελία των νέων πλοίων, εδραιώνεται η σχέση μεταξύ του Ομίλου Grimaldi και των ναυπηγείων China Merchant Industry Holdings, τα οποία έχουν ήδη ναυπηγήσει 29 υπερσύγχρονα πλοία για τον ιταλικό όμιλο τα τελευταία χρόνια.

    Διαβάστε επίσης

    Ο Όμιλος Grimaldi πρώτος στον κόσμο – Η Attica Group 5η και η ΑΝΕΚ 18η εταιρεία



    ΣΧΟΛΙΑ