• Ναυτιλία

    Καμπανάκι από το αμερικανικό χρηματιστήριο για τις ναυτιλιακές Top Ships και Seanergy Maritime

    Σταμάτης Ταντάνης, Ευάγγελος Πιστιόλης


    Επιστολή προειδοποίησης από τις αμερικανικές χρηματιστηριακές αρχές έλαβαν οι ναυτιλιακές Top Ships και Seanergy Maritime λόγω της υποχώρησης της τιμής των μετοχών τους κάτω από το ένα δολάριο.

    Ειδικότερα, η μετοχή της Top Ships, συμφερόντων του εφοπλιστή Ευάγγελου Πιστιόλη, που διαπραγματεύονται στην αγορά Nasdaq, από τις 14 Δεκεμβρίου 2021 κινείται κάτω του κατώτατου επιτρεπτού, από τους κανονισμούς της αγοράς, ορίου του ενός δολαρίου για περισσότερες από 30 συνεχόμενες συνεδριάσεις.

    Χθες έκλεισε στα 0,83 δολάρια με άνοδο 5,60%, ενώ έχει καταγράψει υψηλό 52 εβδομάδων στα 3,89 δολάρια και χαμηλό 52 εβδομάδων στα 0,70 δολάρια. Η κεφαλαιοποίηση της εταιρείας ανέρχεται στα 33,06 εκατ. δολάρια.

    Η εταιρεία θα πρέπει μέσα στις επόμενες 180 ημέρες, δηλαδή μέχρι τις 25 Ιουλίου 2022, να πραγματοποιήσει τις απαραίτητες ενέργειες, προκειμένου η τιμή της μετοχής της να επανέλθει πάνω το ένα δολάριο.

    Αντίστοιχα, η μετοχή της Seanergy Maritime -επίσης στην αγορά του Nasdaq- κατά την περίοδο 13 Δεκεμβρίου έως 25 Ιανουαρίου 2022, διαπραγματεύονταν κάτω από το ελάχιστο όριο τους ενός δολαρίου και έχει στη διάθεση της το ίδιο χρονικό διάστημα προκειμένου να ανακτήσει το χαμένο έδαφος.

    Ήδη από τη συνεδρίαση της 28ης Ιανουαρίου, ο τίτλος ενισχύθηκε, κλείνοντας χθες στα 1,07 δολάρια με άνοδο 4,90%. Η μετοχή έχει καταγράψει υψηλό 52 εβδομάδων στα 2,45 δολάρια και χαμηλό στα 0,79 δολάρια, με την κεφαλαιοποίηση της να διαμορφώνεται στα 185,2 εκατ. δολάρια.

    Ο  Σταμάτης Τσαντάνης, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Seanergy, εξέφρασε με δήλωσή του την αισιοδοξία του για την προοπτική της μετοχής.

    Συγκεκριμένα τόνισε: «Για τους λόγους που αναφέραμε στα πρόσφατα δελτία Τύπου, συμπεριλαμβανομένης της εκτίμησης μας ότι υπάρχουν ισχυρές ενδείξεις ανάκαμψη στην αγορά ναύλων, επαναλαμβάνουμε τη σταθερή πεποίθησή μας ότι οι μετοχές μας είναι σήμερα σημαντικά υποτιμημένες. Ως εκ τούτου, είμαστε αισιόδοξοι ότι αυτό θα “θεραπευτεί” οργανικά εντός της προβλεπόμενης περιόδου χάριτος, χωρίς να χρειάζεται να πραγματοποιηθεί reverse split των τίτλων. Είχαμε λάβει ειδοποίηση από το Nasdaq σχετικά με την πορεία της μετοχής μας τον Σεπτέμβριο του 2020, ωστόσο ενισχύθηκε τον Φεβρουάριο του 2021 χωρίς reverse split, μέσω μιας φυσικής ανάκαμψης».

    Διαβάστε ακόμη:

    Seanergy Maritime: Αναθεωρεί προς τα πάνω τις προβλέψεις 4ου τριμήνου – Μείωση στα ναύλα το 1ο τρίμηνο του 2022



    ΣΧΟΛΙΑ