• Ναυτιλία

    Evalend Shipping (Κρίτων Λεντούδης): Ναυπηγεί συνολικά 6 πλοία στην Κίνα

    Κρίτων Λεντούδης

    Κρίτων Λεντούδης


    Η ναυτιλιακή εταιρεία Evalend Shipping, του εφοπλιστή Κρίτωνα Λεντούδη αύξησε τον αριθμό των νεότευκτων δεξαμενοπλοίων στο ναυπηγείο Yangzijiang Shipbuilding.

    Με την προσθήκη άλλων δύο δεξαμενοπλοίων LR 1, η εταιρεία ναυπηγεί ήδη έξι τάνκερ σύγχρονης τεχνολογίας.

    Ναυλομεσιτικές πηγές αναφέρουν ότι η εταιρεία του Κρίτωνα Λεντούδη επέστρεψε στο ναυπηγείο της Κίνας Yangzijiang και παρήγγειλε άλλα δύο πλοία μεταφοράς προϊόντων πετρελαίου, συνολικής χωρητικότητας 75.000 dwt το καθένα.

    Ο Κρίτων Λεντούδης αποφεύγει την δημοσιότητα, όμως, θεωρείται ένας επιτυχημένος εφοπλιστής που διαχειρίζεται 39 πλοία, συνολικής χωρητικότητας 1.827.625 dwt, σύμφωνα με την ετήσια στατιστική αναφορά της Naftiliakis, ενώ σύµφωνα µε τα στοιχεία της VesselsValue, διαθέτει 56 πλοία και η συνολική τους αξία ανέρχεται σε 2.052,60 δισ. δολάρια.

    Οι Γεώργιος και Ευάγγελος Λεντούδης αποτελούν την πρώτη γενιά εφοπλιστών της οικογένειας. Με Συριανο-Κασιώτικη καταγωγή, τα δύο αδέλφια ξεκίνησαν την επιχειρηματική τους δραστηριότητα με το εμπόριο και ειδικότερα με αντιπροσωπείες μοτοσυκλετών και μηχανημάτων.

    Το 1965, τα δύο αδέλφια αποφάσισαν να επενδύσουν στη θάλασσα και ίδρυσαν την ναυτιλιακή εταιρεία Leduma Compania Maritima, η οποία διαχειρίστηκε πλοία γενικού φορτίου.

    Όμως, στην επόμενη δεκαετία, τα αδέλφια αυτονομήθηκαν και ακολούθησαν διαφορετική ρότα στη ναυτιλία. Ο Γεώργιος Λεντούδης δημιούργησε την ναυτιλιακή εταιρεία Glentmar Compania Maritima, που αργότερα άρχισε να διευθύνεται από τον γιό του, Κώστα.

    Ο Ευάγγελος Λεντούδης, ίδρυσε την Evalend Shipping, ωστόσο μετά τον θάνατο του, το 1984, την ναυτιλιακή εταιρεία ανέλαβε ο γιος του Κρίτων Λεντούδης, ο οποίος είναι νυμφευμένος με την πανέμορφη Τερέζα Μιχαλοπούλου.

    Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Κρίτων Λεντούδης, διαθέτει μια συλλογή 50 – 60 πανάκριβων αυτοκινήτων των οποίων η αξία υπερβαίνει τα 15-20 εκατ. ευρώ.

    Εφέτος ο Κρίτων Λεντούδης, τομήθηκε με το Βραβείο Ευκράντη 2022 των “Ναυτικών Χρονικών” για την Υποστήριξη της Ελληνικής Ναυτιλιακής Επιχειρηματικότητας.

    Η προτίμηση και η έμπρακτη υποστήριξη ελληνικών εταιρειών κατασκευής ναυτιλιακού εξοπλισμού αποτελεί τον βασικό λόγο βράβευσης της Evalend Shipping Co. με το φετινό Βραβείο Ευκράντη Υποστήριξης της Ελληνικής Ναυτιλιακής Επιχειρηματικότητας.

    Η κριτική επιτροπή των βραβείων, αποτελούμενη από τα μέλη της HEMEXPO, αναγνώρισε τη διαχρονική εμπιστοσύνη που επιδεικνύει η Evalend Shipping Co. στο ελληνικό ναυτιλιακό cluster και στις κατασκευάστριες εταιρείες ναυτιλιακού εξοπλισμού της χώρας μας.

    Διαβάστε επίσης:

    Αμοργός: Εντοπίστηκε σκάφος με 90 μετανάστες – Μεταφέρθηκαν στην Λέρο

    Αυξημένη η επιβατική κίνηση κατά 4,37% τον Αύγουστο και κατά 6,58% από τον Ιούλιο

    Ρουμανία: Το λιμάνι της Κωνστάντζας κόμβος προώθησης των σιτηρών της Ουκρανίας



    ΣΧΟΛΙΑ