• Ναυτιλία

    Euroferry Olympia: Στο λιμάνι της Κέρκυρας ο 21χρονος Λευκορώσος που διασώθηκε (upd3)

    • NewsRoom
    Το πλοίο Euroferry Olympia που έπιασε φωτιά

    Το πλοίο Euroferry Olympia


    Ο 21χρονος Λευκορώσος, ένας από τους 11 αγνοούμενος, που εντοπίστηκε σήμερα ζωντανός στην πρύμνη του πλοίου Euroferry Olympia και απεγκλωβίστηκε, ανανεώνοντας τις ελπίδες ότι θα βρεθούν και άλλοι επιβάτες ζωντανοί, έφθασε με ταχύπλοο του Λιμενικού στην Κέρκυρα και μεταφέρεται στο Γενικό Νοσοκομείο του νησιού.

    Η πρώτη λέξη του 21χρονου όταν διασώθηκε ήταν «Ζω;».

    Περιγράφοντας τον τρόπο που σώθηκε, ο ίδιος είπε: «Ήμουν στο κάτω κάτω deck κι έτσι σώθηκα», ενώ όταν ρωτήθηκε για άλλους επιβάτες, φέρεται να είπε ότι «Δεν είδα άλλον ζωντανό, απλά άκουσα φωνές».

    Μεταφέρθηκε αμέσως με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Νοσοκομείο για τις πρώτες βοήθειες.

    Στην Κέρκυρα έφτασε ο 21χρονος Λευκορώσος που διασώθηκε από το φλεγόμενο πλοίο
    Στην Κέρκυρα έφτασε ο 21χρονος Λευκορώσος που διασώθηκε από το φλεγόμενο πλοίο Euroferry Olympia (Πηγή: corfutvnews.gr)

    Ο 21χρονος Λευκορώσος – του οποίου το όνομα ήταν στη λίστα των αγνοουμένων – αναμένεται να δώσει πληροφορίες για τυχόν και άλλα άτομα που πιθανόν βρίσκονται επί του πλοίου. Ο ίδιος φέρεται να ανέβηκε μόνος του στο κατάστρωμα και από εκεί τα συνεργεία τον κατέβασαν.

    Το πλοίο έχει ρυμουλκηθεί σε ασφαλές σημείο στο βόρεια της Κέρκυρας ενώ και σήμερα γίνονται ρίψεις νερού σε περιφερειακά σημεία του πλοίου και όχι στο εσωτερικό του, προκειμένου να επιτευχθεί ψύξη αλλά και να μην διαταραχθεί η ευστάθειά του.

    Εντός της ημέρας δεν αποκλείεται να υπάρξει νέα επιχείρηση από ειδική ομάδα επί του πλοίου για τον εντοπισμό των υπολοίπων 11 αγνοουμένων αν το θερμικό και τοξικό φορτίο πέσει.

    Η μετακίνηση του πλοίου στο συγκεκριμένο σημείο κρίθηκε αναγκαία λόγω αλλαγής των καιρικών συνθηκών στη θαλάσσια περιοχή αλλά και να διασφαλιστεί ότι δεν θα κινδυνεύει να παρασυρθεί και να προσαράξει στα αβαθή ή να σε προσκρούσει επάνω σε κάποιο άλλο πλοίο.

    Περιμετρικά του πλοίου βρίσκονται πέντε ρυμουλκά, πλοιάριο της Πυροσβεστικής και δύο πλωτά του Λιμενικού. Επίσης επιχειρεί ελικόπτερο.

    Σημειώνεται ότι κλιμάκιο της «Ελληνικής Υπηρεσίας Διερεύνησης Ναυτικών Ατυχημάτων (ΕΛΥΔΝΑ)» έχει ήδη μεταβεί στην Κέρκυρα, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της σύμφωνα με το κοινοτικό και εθνικό δίκαιο, για να διεξάγει τεχνική διερεύνηση για τον εντοπισμό των αιτιών και συνθηκών που οδήγησαν στην πρόκληση του ναυτικού ατυχήματος της πυρκαγιάς, σε συνεργασία με την ομότιμη ιταλική Αρχή DIGIFEMA. (DIGIFEMA: Direzione Generale Investigazioni Ferroviarie e Marittime).

    Την είδηση επιβεβαίωσε ο υπουργός Ναυτιλίας, Γιάννης Πλακιωτάκης τονίζοντας ότι οι δυνάμεις θα ενισχυθούν τις επόμενες ώρες για τη διάσωση και των υπόλοιπων 11 αγνοούμενων.

    Πληροφορίες για 4-5 ακόμα επιζώντες από τους 11 αγνοούμενους στο φλεγόμενο πλοίο Euroferry Olympia, οι οποίες όμως προς το παρόν δεν έχουν επιβεβαιωθεί έχουν στη διάθεσή τους στελέχη του λιμενικού και της ΕΜAK, σύμφωνα με ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ.

    Πληροφορίες και για άλλους επιζώντες

    Νέες ελπίδες μετά την διάσωση του 21χρονου Λευκορώσου, ο οποίος φέρεται να είπε στην ομάδα διάσωσης ότι δεν είδε άλλον ζωντανό, αλλά άκουγες φωνές.

    Σύμφωνα με ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ, υπάρχουν πληροφορίες για 4-5 ακόμα επιζώντες από τους 11 αγνοούμενους στο φλεγόμενο πλοίο Euroferry Olympia, οι οποίες όμως προς το παρόν δεν έχουν επιβεβαιωθεί.

    Διαβάστε επίσης:



    ΣΧΟΛΙΑ