• Ναυτιλία

    Επίσκεψη Αρχηγού Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής στη Λέσβο

    Θεόδωρος Κλιάρης

    Θεόδωρος Κλιάρης


    Ο Αρχηγός του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, Αντιναύαρχος Λ.Σ. Θεόδωρος Κλιάρης, πραγματοποίησε υπηρεσιακή επίσκεψη στη νήσο Λέσβο, κατά το διήμερο 10 και 11 Ιανουαρίου 2022, συνοδευόμενος από τον Διοικητή της 9ης Περιφερειακής Διοίκησης Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, Αρχιπλοίαρχο Λ.Σ. Δημήτριο Κωσταράκη και τον Επικεφαλής της Υπηρεσίας Ολοκληρωμένης Θαλάσσιας Επιτήρησης, Πλοίαρχο Λ.Σ. Γεώργιο Χριστιανό.

    Κατά τη διάρκεια της παραμονής του, επισκέφθηκε το Κεντρικό Λιμεναρχείο Μυτιλήνης, το Κλιμάκιο Ειδικών Αποστολών, το Α’ Λιμενικό Τμήμα Σκάλας Καλλονής καθώς και τον Λιμενικό Σταθμό Μήθυμνας όπου συνομίλησε με τα στελέχη, αντάλλαξε μαζί τους ευχές για το νέο έτος και παράλληλα ενημερώθηκε για το έργο και τη δραστηριότητά τους.

    Παράλληλα, ο Αρχηγός επισκέφθηκε τα πλωτά περιπολικά σκάφη του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και τα πλωτά σκάφη της δύναμης FRONTEX που επιχειρούν στo νησί, στο πλαίσιο της Μικτής Ευρωπαϊκής Επιχείρησης «ΠΟΣΕΙΔΩΝ», συνομίλησε με τους Κυβερνήτες, τους Προϊσταμένους και τα πληρώματα των σκαφών και ενημερώθηκε εκτενώς για το έργο και τη δραστηριότητά τους καθώς και για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

    Ο Αρχηγός εξέφρασε την ικανοποίηση του για την επιχειρησιακή ετοιμότητα του προσωπικού, διαπίστωσε το υψηλό ηθικό του, ενώ συνεχάρη τα στελέχη για τον επαγγελματισμό, τη φιλοτιμία και την αποτελεσματικότητα που επιδεικνύουν καθημερινά στην εκτέλεση της αποστολής τους και τους προέτρεψε να συνεχίσουν με τον ίδιο ζήλο το έργο τους.

    Στο περιθώριο της επίσκεψής του συναντήθηκε με τον Διοικητή της 98 Α.Δ.Τ.Ε. καθώς και τον Γενικό Περιφερειακό Αστυνομικό Διευθυντή Βορείου Αιγαίου με τους οποίους συζητήθηκαν θέματα που άπτονται της περαιτέρω βελτίωσης της συνεργασίας με το Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. στη νήσο Λέσβο.

    Διαβάστε επίσης:

    Πλακιωτάκης: Αυτοί που άφησαν απροστάτευτα τα θαλάσσια σύνορά μας επιχειρούν να δημιουργήσουν πρόβλημα εκεί που δεν υπάρχει

    Celestyal Cruises: To 2022 αποδράστε ξανά στο Μπλέ



    ΣΧΟΛΙΑ