ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Τις πρώτες πρωινές ώρες χθες, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Αγίας Γαλήνης από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης (Ε.Κ.Σ.Ε.Δ.) του Αρχηγείου Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. για περιστατικό διάσωσης αλλοδαπών επιβαινόντων σε σιδερένια λέμβο μήκους περίπου 15 μέτρων, από το Δ/Ξ πλοίο ¨YIANNIS P¨ σημαίας Νήσοι Μάρσαλ.
Ειδικότερα, το ¨YIANNIS P¨ εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή 38 ν.μ. νοτιοδυτικά ν. Γαύδου σιδερένια λέμβο, από την οποία περισυνέλεξε συνολικά εβδομήντα τρία άτομα (67 άνδρες και 6 ανήλικοι). Ακολούθως κατέπλευσε στον όρμο Καλών Λιμένων, όπου αποβίβασε τους εν λόγω αλλοδαπούς. Στη συνέχεια, οι αλλοδαποί μεταφέρθηκαν στο λιμάνι Ηρακλείου, συνοδεία στελεχών Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και ΤΑΕ Μεσσαράς καθώς και με τη συνδρομή του Δήμου Φαιστού.
Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου που διενεργεί την προανάκριση, συνελήφθησαν δύο αλλοδαποί εκ των ανωτέρω, ηλικίας 17 και 33 ετών, ως διακινητές των υπολοίπων, για παράβαση του άρθρου 83 του Ν. 3386/2005 ¨Παράνομη είσοδος στη χώρα¨, του άρθρου 30 του Ν. 4251/2014 ¨Διευκόλυνση¨ σε συνδυασμό με τα άρθρα 306 ¨Έκθεση¨, 45 ¨Συναυτουργία¨ και 187 παρ. 2 ¨Σύσταση συμμορίας¨ του Π.Κ.. Oι διακινούμενοι κατέβαλαν για τη μεταφορά τους χρηματικά ποσά 3.200-5.000 δολάρια.
Η Διεύθυνση Ασφαλείας και Προστασίας Θαλασσίων Συνόρων σε συνεργασία με την Λιμενική Αρχή Ηρακλείου, αναλύει και επεξεργάζεται εις βάθος όλα τα στοιχεία που έχουν προκύψει και διερευνά την ενδεχόμενη συμμετοχή των συλληφθέντων και σε άλλες υποθέσεις, όπως επίσης και την συνεργασία τους με μέλη οργανωμένων κυκλωμάτων με ίδιες ή παρόμοιες εγκληματικές δραστηριότητες.
Διαβάστε επίσης:
Ξεκινά η Seajets Cruises του Μάριου Ηλιόπουλου με 4 κρουαζιερόπλοια
Μειώθηκε η ανακύκλωση των δεξαμενοπλοίων κατά 82%
Maran Tankers (Μαρία Αγγελικούση): Πούλησε δύο δεξαμενόπλοια και εισέπραξε 66,5 εκατ. δολάρια
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Επιτροπή Ανταγωνισμού: Πρόστιμο 127. 000 ευρώ στην Ατλάντα ΑΕ – Το σκεπτικό της απόφασης
- Εσύ πού θα βγεις αυτόν τον μήνα; Βρες μοναδικές προτάσεις εξόδου για όλη την οικογένεια στα Public!
- Ανεργία: Παρέμεινε στο 6,2% στην ευρωζώνη τον Μάρτιο – Υποχώρησε στο 5,8% στην Ε.Ε.
- 3.727.305 μοναδικοί χρήστες επέλεξαν το mononews.gr για την ενημέρωσή τους τον μήνα Απρίλιο
