• Ναυτιλία

    Εντυπωσιακή έναρξη των «Ημερών Θάλασσας 2024» με συναυλία των Onirama

    Ο Δήμαρχος Πειραιά, Γιάννης Μώραλης

    Ο Δήμαρχος Πειραιά, Γιάννης Μώραλης


    Με μια μοναδική συναυλία των «ONIRAMA», ενός από τα πιο δημοφιλή και δυναμικά νεανικά συγκροτήματα της χώρας, άνοιξε η αυλαία των εκδηλώσεων «Ημέρες Θάλασσας 2024», της μεγάλης γιορτής-θεσμού που πραγματοποιείται για δέκατη συνεχόμενη χρονιά στον Πειραιά.

    Μικροί και μεγάλοι κατέκλυσαν τον προαύλιο χώρο του Δημοτικού Θεάτρου, τις γύρω πλατείες και τους δρόμους, τραγούδησαν και χόρεψαν με τις δεκάδες διαχρονικές επιτυχίες των αγαπημένων «ONIRAMA» και την εντυπωσιακή τους ενέργεια.
    Την τελετή έναρξης πλαισίωσε με τις μελωδίες της η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Πειραιά, ενώ παρών φυσικά ήταν και o Ζαχαρίας, η χαριτωμένη μασκότ – καρχαρίας που έχει αγαπηθεί από μικρούς και μεγάλους!

    Παρουσιάστρια της εκδήλωσης ήταν η δημοσιογράφος Μπάγια Αντωνοπούλου.

    Οι «Ημέρες Θάλασσας», περιλαμβάνουν ένα πλούσιο πρόγραμμα με περισσότερες από 100 δωρεάν εκδηλώσεις για μικρούς και μεγάλους, μέχρι και τις 2 Ιουνίου.

    Ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης στον χαιρετισμό του, μεταξύ άλλων, αφού καλωσόρισε τον κόσμο στην έναρξη των Ημερών Θάλασσας τόνισε ότι, το επίκεντρο της μεγάλης αυτής γιορτής που αποτελεί θεσμό για την πόλη είναι η θάλασσα, σημειώνοντας ότι πάντα το μέλλον του Πειραιά και η πρόοδός του ήταν συνυφασμένη με τη θάλασσα.

    Στη συνέχεια επεσήμανε: «Χαιρόμαστε που κλείνουμε 10 χρόνια Ημερών Θάλασσας, μια γιορτή που οργανώνουν οι φορείς της πόλης, τα αθλητικά και τα πολιτιστικά σωματεία, τα επιμελητήρια, οι επιστημονικοί σύλλογοι και συντονίζει ο Δήμος Πειραιά».

    Ακολούθως, ευχαρίστησε τους ONIRΑΜΑ για την παρουσία τους και επεσήμανε ότι ξεκινά ένα δεκαήμερο χαράς και διασκέδασης για τον Πειραιά, με περισσότερες από 100 δωρεάν εκδηλώσεις για κάθε Πειραιώτη και επισκέπτη της πόλης. Ευχαρίστησε επίσης τους φορείς της πόλης που διοργανώνουν τη γιορτή, όλους τους Αντιδημάρχους και όλους όσοι συνέβαλλαν, τονίζοντας ότι: «Στον Δήμο Πειραιά, τα 10 αυτά χρόνια έχουμε δείξει ότι η δουλειά είναι ομαδική. Η πόλη μας προοδεύει και αυτό μάς κάνει χαρούμενους και ικανοποιημένους».

    Ο Θοδωρής Μαραντίνης και οι Onirama
    Ο Θοδωρής Μαραντίνης και οι Onirama

    Τέλος, ευχήθηκε καλή επιτυχία στις «Ημέρες Θάλασσας 2024», υπογραμμίζοντας ότι κάθε χρονιά ο Πειραιάς θα είναι καλύτερος, με λιγότερα προβλήματα και με μεγαλύτερη αισιοδοξία.

    Η Αντιδήμαρχος Εξωστρέφειας, Τουρισμού και Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων Ανδριάνα Ζαρακέλη, στον χαιρετισμό της, επεσήμανε:
    «Οι «Ημέρες Θάλασσας 2024» συμπληρώνουν εφέτος 10 χρόνια, μια γιορτή που χάρη στη δική σας στήριξη έγινε θεσμός για την πόλη μας.

    Είναι συγκινητική η συμμετοχή των συλλόγων, των φορέων, των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, των αθλητικών σωματείων, των καλλιτεχνών, των επιστημόνων και των επιχειρήσεων. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Δήμαρχό μας Γιάννη Μώραλη, που στέκεται δίπλα μας και ενθαρρύνει κάθε μας προσπάθεια, για έναν Πειραιά αισιόδοξο, εξωστρεφή, με ανάπτυξη, λαμπερό και ανθρώπινο. Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους όσοι εργάζονται για τις Ημέρες Θάλασσας».

    Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν επίσης, ο Βουλευτής Α΄ Πειραιά Κωνσταντίνος Κατσαφάδος, ο Αντιπεριφερειάρχης Πολιτικής Προστασίας Λεωνίδας Μανωλάκος, Αντιδήμαρχοι, Εντεταλμένοι Δημοτικοί Σύμβουλοι, Δημοτικοί Σύμβουλοι, Πρόεδροι Δημοτικών Κοινοτήτων, Κοινοτικοί Σύμβουλοι, Φορείς, Πρόεδροι και μέλη Συλλόγων κ.ά.

    Ημέρες Θάλασσας 2024

    Οι «Ημέρες Θάλασσας» διοργανώνονται από τον Δήμο Πειραιά και το Destination Piraeus, υπό την αιγίδα των Υπουργείων Εθνικής Άμυνας, Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής, Τουρισμού και του Ε.Ο.Τ. και σε συνδιοργάνωση με το Plus Πειραιάς, το Στάδιο Ειρήνης & Φιλίας, την ΚΟ.Δ.Ε.Π., τη Δημοτική Ραδιοφωνία Πειραιά «Κανάλι 1 – 90,4 FM», στο πλαίσιο της E.M.D. (European Maritime Day).

    Αναλυτικά το πρόγραμμα των Ημερών Θάλασσας 2024, πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής στην επίσημη ιστοσελίδα της διοργάνωσης ΕΔΩ.

    Instagram και Facebook για να μαθαίνετε τα νέα, πληροφορίες για δράσεις και εκδηλώσεις, με φωτογραφίες και live μεταδόσεις.

    Διαβάστε επίσης:

    Κόκκινη ζώνη για τη διεθνή ναυτιλία η Ερυθρά Θάλασσα

    Ο Πειραιάς υποδέχεται τις καλοκαιρινές εκδηλώσεις «Βεάκειο 2024»

    Κέιτ Μίντλετον: Πιθανό να μην εμφανιστεί ξανά δημόσια μέχρι το 2025



    ΣΧΟΛΙΑ