• Ναυτιλία

    Εντυπωσιακή εκδήλωση των γυναικών της ναυτιλίας σε εμβληματικό κτίριο της Ειρήνης Βενιάμη


    Ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης  απηύθυνε χαιρετισμό στην εκδήλωση – έκθεση με τίτλο: «ΝΕΟΜΑΙ – ταξίδι και επιστροφή», που διοργάνωσαν οι γυναίκες της Ναυτιλίας «ICC WOMEN HELLAS»,  στο πλαίσιο των Ποσειδωνίων.

    Η εκδήλωση τελούσε υπό την αιγίδα του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, του Δήμου Πειραιά και του Ναυτικού Επιμελητηρίου Ελλάδος.

    Παρευρέθηκε επίσης η Εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλος Πολιτισμού κα Ειρήνη Νταϊφά.

    Η εκδήλωση σήμανε ταυτόχρονα και τα εγκαίνια του ανακαινισμένου νεοκλασικού κτιρίου επί της οδού Περικλέους 24, ιδιοκτησίας Ειρήνης Βενιάμη, το οποίο μετετράπη σε μία εξαιρετική αίθουσα τέχνης και πολιτισμού στο κέντρο της πόλης.  Περιλάμβανε έκθεση γυναικών – καλλιτεχνών και ομιλίες με θέμα «γυναίκες  και ναυτιλία» με ομιλήτριες  γυναίκες από τον χώρο των γραμμάτων, της τέχνης  και του επιχειρείν.

    Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, στον χαιρετισμό του, τόνισε:

    «Θα ήθελα να συγχαρώ την κα Βενιάμη εκτός  της εκθέσεως,  για την ανακαίνιση ενός πολύ όμορφου κτιρίου στον Πειραιά, το οποίο το έχει ανάγκη η πόλη και εύχομαι να έχουμε πολλές τέτοιες πρωτοβουλίες.

    Είμαι χαρούμενος διότι η σημερινή εκδήλωση γίνεται στο πλαίσιο της διεθνούς  έκθεσης  των Ποσειδωνίων και ο Πειραιάς παρόλο  που δεν γίνονται πλέον τα Ποσειδώνια στην πόλη μας αποτελεί το επίκεντρο, καθώς  είναι η πόλη της ναυτοσύνης. Πολλές εκδηλώσεις λαμβάνουν χώρα στον Πειραιά: ιστιοπλοϊκός  αγώνας  «Posidonia cup», «Posidonia running event», εκδηλώσεις πλοιοκτητών. Χαίρομαι που είμαι εδώ στην προσπάθεια που κάνει το «ICC WOMEN HELLAS». Τα έργα που βλέπουμε είναι εξαιρετικά. Μπράβο στους διοργανωτές και στις κυρίες που εκθέτουν τα έργα τους. Είναι ένας υπέροχος χώρος που φιλοξενεί μια εξαιρετική έκθεση. Μακάρι στον Πειραιά να γίνουν ακόμη  περισσότερες εκδηλώσεις σαν κι αυτή».

    Η Εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλος Πολιτισμού κα Ειρήνη Νταϊφά, σε δήλωση της, υπογράμμισε:

    «Βρισκόμαστε σε ένα εξαιρετικά πανέμορφο νεοκλασικό κτήριο στον Πειραιά, στην οδό Περικλέους 24, το οποίο μόλις έχει ανακαινιστεί.  Είναι ιδιοκτησία της αγαπημένης φίλης Ειρήνης Βενιάμη και της οικογένειάς της. Αυτή τη στιγμή γιορτάζουμε τις Ημέρες της Ναυτιλίας τα «Ποσειδώνια» με το «ICC WOMEN HELLAS», κομμάτι των γυναικών του χώρου της Ναυτιλίας με μία εξαιρετική έκθεση ζωγραφικής με εξαιρετικές  ζωγράφους και εικαστικούς. Είμαι σίγουρη ότι θα είναι ένας καταπληκτικός χώρος στον Πειραιά που θα γίνονται πάρα πολύ ωραίες εκδηλώσεις. Να πω επίσης ότι τα «Ποσειδώνια» ήταν πολύ επιτυχημένα. Έχουμε μία δύσκολη εβδομάδα μπροστά μας, αλλά πολύ δημιουργική και με πολύ θετική ενέργεια».

    Διαβάστε επίσης

    Η Capital Ship Management Corp. και η Lloyd’s Register διερευνούν τη χρήση βιοκαυσίμων σε πιλοτική φάση



    ΣΧΟΛΙΑ