• Ναυτιλία

    Εμμανουέλε Γκριμάλντι για το λιμάνι της Ηγουμενίτσας: Δεν επιδιώκουμε κέρδη, ούτε σκοπεύουμε να αυξήσουμε τα τέλη ελλιμενισμού

    Εμμανουέλ Γκριμάλντι - Επικεφαλής Grimaldi Group

    Emanuele Grimaldi – Επικεφαλής Grimaldi Group


    Η κοινοπραξία που σχημάτισαν οι Grimaldi Euromed Spa, η Minoan και η Investment Construction Commercial & Industrial προσέφερε, στον διαγωνισμό του ΤΑΙΠΕΔ, το συνολικό τίμημα των 84,17 εκατ. ευρώ, για την διαχείριση του λιμένα της Ηγουμενίτσας.

    Πριν λίγες ημέρες, ο Εμμανουέλε Γκριμάλντι, μιλώντας στο Euromed Convention που διοργανώθηκε στο Sorrento, μίλησε για το λιμάνι της Ηγουμενίτσας και προφητικά είπε τα εξής:

    «Πολλοί πιστεύουν ότι προχωράμε επιθετικά, αλλά η πραγματικότητα είναι ότι παίζουμε άμυνα. Γιατί τόσο στην Ηγουμενίτσα όσο και στο Ηράκλειο Κρήτης ο όμιλος είναι ο μεγαλύτερος πελάτης του λιμανιού. Το 60% των εσόδων της Ηγουμενίτσας προέρχεται από εμάς. Ουσιαστικά θέλουμε να προστατεύσουμε τις επενδύσεις μας και για αυτό συμμετείχαμε στον διαγωνισμό για την Ηγουμενίτσα και θα συμμετάσχουμε και στον διαγωνισμό για το λιμάνι του Ηρακλείου. Σε αντίθεση με άλλους χρηματοοικονομικούς επενδυτές, ο Όμιλος Grimaldi ούτε επιδιώκει κέρδη ούτε σκοπεύει να αυξήσει τους φόρους. Είμαι ο μεγαλύτερος χρήστης αυτών των λιμένων, οπότε θέλω να τα δω να μεγαλώνουν και να βελτιώνουν τις υπηρεσίες που προσφέρουν».

    Διαβάστε επίσης

    Πρόεδρος του Διεθνούς Ναυτιλιακού Επιμελητηρίου ο Εμμανουέλε Γκριμάλντι



    ΣΧΟΛΙΑ