• Ναυτιλία

    Ελληνική ναυτιλιακή πούλησε panamax σε απρόσμενα χαμηλή τιμή

    safe bulkers

    Το πλοίο “Venus Heritage” τύπου post-panamax της Safe Bulkers


    Στην πώληση ενός παλιού της πλοίου panamax σε κινεζική εταιρεία φέρεται να προχώρησε η ελληνική ναυτιλιακή Ocean Freighters.

    Σύμφωνα με ναυλομεσίτες, το πλοίο Pontonikis (χωρητικότητας 74.000 dwt, κατασκευής 2002) πωλήθηκε έναντι 7 εκατομμυρίων δολαρίων, τιμή που είναι χαμηλότερη της αξίας του πλοίου, όπως αυτή υπολογίζεται σύμφωνα με τη VesselsValue (7,3 εκατ. δολάρια) και τη Maritime Strategies International (9 εκατ. δολάρια).

    Η Ocean Freighters αγόρασε το Pontonikis ως Anangel Galini το 2007 από τη Maran Dry Management του Γιάννη Αγγελικούση έναντι 56,5 εκατομμυρίων δολαρίων, σε μία εποχή όπου οι τιμές κινούνταν προς το αποκορύφωμά τους. Την ίδια χρονιά, η εταιρεία είχε δαπανήσει άλλα 110 εκατομμύρια δολάρια για να αποκτήσει το πλοίο Anangel Wisdom (χωρητικότητας 177.000 dwt, κατασκευής 2007). Το πλοίο βρίσκεται ακόμα στον στόλο της, με την αξία του να υπολογίζεται μεταξύ 18,5 και 21,3 εκατ. δολαρίων.

    Η Ocean Freighters έχει σήμερα στον στόλο της πέντε panamaxes και ένα capesize, με μέση ηλικία τα 12 χρόνια, ενώ πέρυσι άρχισε ξανά να αγοράζει πλοία, αποκτώντας το πλοίο Billion (χωρητικότητας 82.000 dwt) από ιαπωνική εταιρεία.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:   Μαρία Τσάκου: «Το political risk της χώρας παραμένει αποτρεπτικό για επενδύσεις»

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:    Αχιλλέας και Κωνσταντίνος Κωνσταντακόπουλος: Κυριαρχία σε στεριά και θάλασσα

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ:  Α. Πίττας: H Eurobulk ενισχύει το στόλο της



    ΣΧΟΛΙΑ