Ναυτιλία

Εκδήλωση πυρκαγιάς σε φορτηγό πλοίο στο Βόλο

  • NewsRoom


Ενημερώθηκαν, πρωινές ώρες σήμερα, οι Λιμενικές Αρχές Βόλου, Σκιάθου και Αιδηψού από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής για εκδήλωση πυρκαγιάς στο Φ/Γ “NACC POROS” σημαίας Πορτογαλίας, με 13 μέλη πλήρωμα, ενώ έπλεε στη θαλάσσια περιοχή νότια Παγασητικού κόλπου.
Για το σημείο απέπλευσαν δύο περιπολικά σκάφη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ιδιωτικά μέσα και το Ρ/Κ “ΧΡΗΣΤΟΣ VII” Ν.Π. 10892, ενώ, κατά δήλωση του Πλοιάρχου, η πυρκαγιά κατασβέστηκε και το πλοίο κατέπλευσε αυτοδύναμα στο αγκυροβόλιο λιμενικής εγκατάστασης Αγριάς Βόλου, με τη συνοδεία περιπολικού σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και του Ρ/Κ.
Ακολούθησε επιθεώρηση από στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής και από Κλιμάκιο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας που διαπίστωσαν την πλήρη κατάσβεση της πυρκαγιάς και στη συνέχεια το πλοίο ελλιμενίστηκε σε ιδιωτικές λιμενικές εγκαταστάσεις, όπου θα απαγορευτεί ο απόπλους του μέχρι την προσκόμιση βεβαιωτικού αξιοπλοΐας.
Από το περιστατικό δεν αναφέρθηκε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση, ενώ προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Βόλου.

Διαβάστε επίσης

Εμμανουέλε Γκριμάλντι: Το 60% του τζίρου των λιμένων της Ηγουμενίτσας και του Ηρακλείου είναι από τις εταιρείες μας – Περιμένετε τι θα πει η Επιτροπή Ανταγωνισμού για την απορρόφηση της ΑΝΕΚΣΧΟΛΙΑ