• Ναυτιλία

    ΕΕΕ: Η ελληνική σημαία 2η στην Ευρώπη και 8η στον κόσμο – Από τα σημαντικότερα νηολόγια

    Η Μελίνα Τραυλού, Πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών

    Μελίνα Τραυλού, πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών


    Ο ελληνόκτητος στόλος είναι πρώτος σε χωρητικότητα στον κόσμο, ωστόσο, η ελληνική σημαία και το εθνικό νηολόγιο αδυνατούν, όπως αποδεικνύεται εκ των πραγμάτων να προσελκύσουν περισσότερα πλοία, παρά το γεγονός ότι η Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών (ΕΕΕ) θεωρεί το ελληνικό νηολόγιο από τα σημαντικότερα στον κόσμο.

    Η Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών επισημαίνει με σημείωμα της στο μέσα κοινωνικής δικτύωσης:

    «Καταλαμβάνοντας την 8η θέση σε όρους χωρητικότητας (dwt), η Ελλάδα είναι ένα από τα σημαντικότερα νηολόγια στον κόσμο, κατέχοντας επίσης τη 2η θέση στην ΕΕ. Η Ελλάδα παραμένει στο Λευκό Κατάλογο STCW του ΙΜΟ, καθώς και στο Λευκό Κατάλογο του Paris MoU και του Tokyo MoU.

    Η Ελλάδα περιλαμβάνεται επίσης στον Κατάλογο των Ναυτιλιακών Διοικήσεων του Προγράμματος QUALSHIP 21 της Ακτοφυλακής των ΗΠΑ (USCG), ενώ συγκαταλέγεται μεταξύ των Κρατών Σημαίας με τις καλύτερες επιδόσεις και με θετικούς δείκτες σε όλες τις κατηγορίες του πίνακα επιδόσεων Κρατών Σημαίας (π.χ. επικύρωση συμβάσεων του ΙΜΟ, διαδικασίες ελέγχου πλοίων από το Κράτος Λιμένα κ.λ.π.), που δημοσιεύεται από το Διεθνές Ναυτικό Επιμελητήριο (ICS)».

    Δείτε την ανάρτηση στο Facebook:

    Διαβάστε επίσης:

    Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών: Οι Έλληνες εφοπλιστές ναυπηγούν 173 πλοία φιλικά προς το περιβάλλον



    ΣΧΟΛΙΑ