ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Οι Έλληνες πλοιοκτήτες επενδύουν συνεχώς σε νέα, ενεργειακά αποδοτικά πλοία και σε φιλικό προς το περιβάλλον εξοπλισμό, επισημαίνει η Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών.
H μέση ηλικία του ελληνόκτητου στόλου (9,99 έτη) είναι χαμηλότερη από τον παγκόσμιο μέσο όρο (10,28 έτη).
Οι παραγγελίες ναυπήγησης πλοίων από Έλληνες πλοιοκτήτες ανέρχονται σε 173 πλοία (από 104 πλοία το προηγούμενο έτος), που αντιστοιχούν σε 17,3 εκατομμύρια dwt.
Πάνω από το ένα τρίτο των πετρελαιοφόρων και σχεδόν ένα στα έξι πλοία μεταφοράς LNG, που ναυπηγούνται αυτή τη στιγμή στον κόσμο, θα παραδοθούν σε Έλληνες πλοιοκτήτες.
Επιπλέον, περισσότερο από το ένα τέταρτο (27,6%) της ελληνόκτητης χωρητικότητας (σε dwt) εμπίπτει στο πεδίο εφαρμογής του Παγκόσμιου προτύπου του Δείκτη Ενεργειακής Απόδοσης κατά τη Σχεδίαση του πλοίου (EEDI), τεχνικό μέτρο του Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού των Ηνωμένων Εθνών (IMO), το οποίο διασφαλίζει βελτιωμένη ενεργειακή απόδοση για τα πλοία.
Διαβάστε επίσης:
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Η γενιά των ηλιθίων, οι ανεμογεννήτριες στις Κυκλάδες, ο περιστρεφόμενος δερβίσης και οι Ντεγκρέδες εν Ελλάδι
- Μεξικό: Επιχείρηση κατά της διακίνησης φαιντανύλης στα σύνορα με τις ΗΠΑ
- Ποιος θα αντικαταστήσει τον Παπαχρήστου στον ANT1, γιατί τσακώνονται Σκορδά με Χρηστίδου, αλλαγές στην ΕΡΤ και που θα πάει η Γερμανού
- Γιατί οι Έλληνες δεν εμβολιάζονται: Τι δείχνει νέα μελέτη του ΕΟΔΥ
