• Ναυτιλία

    Dynagas LNG Partners: Οι κυρώσεις δεν επηρεάζουν τις εργασίες της ναυτιλιακής προς το παρόν

    Γιώργος Προκοπίου, εφοπλιστής

    Γιώργος Προκοπίου, εφοπλιστής


    Η Dynagas LNG Partners, συμφερόντων του εφοπλιστή Γιώργου Προκοπίου, με έκθεση των εργασιών της στη Ρωσία, δήλωσε ότι συμμορφώνεται μέχρι στιγμής με όλες τις αμερικανικές και ευρωπαϊκές κυρώσεις που επιβλήθηκαν κατά της χώρας λόγω του πολέμου στην Ουκρανία.

    Οι τρέχουσες κυρώσεις των ΗΠΑ και Ε.Ε. έχουν εξαιρέσει ορισμένες εργασίες μεταφοράς LNG και δεν επηρεάζουν ουσιωδώς την εταιρεία, τις δραστηριότητες ή την οικονομική κατάσταση της, αναφέρει.

    Επί του παρόντος εκτελούνται οι υποχρεώσεις βάσει των αντίστοιχων χρονοναυλώσεων σε συμμόρφωση με τους ισχύοντες κανονισμούς των ΗΠΑ και Ε.Ε. Παράλληλα επισημαίνει ότι η νομοθεσία για τις κυρώσεις αλλάζει με ταχείς ρυθμούς και η Dynagas LNG Partners, παρακολουθεί συνεχώς την τρέχουσα κατάσταση.

    Ωστόσο, η ναυτιλιακή διευκρινίζει ότι ο πλήρης αντίκτυπος των εμπορικών και οικονομικών συνεπειών της ρωσικής σύγκρουσης με την Ουκρανία είναι αβέβαιος αυτή τη στιγμή. “Η εταιρεία δεν μπορεί να παράσχει καμία διαβεβαίωση ότι οποιαδήποτε περαιτέρω εξέλιξη των κυρώσεων, ή γενικότερα κλιμάκωση της κατάστασης στην Ουκρανία, δεν θα έχει σημαντικό αντίκτυπο στις επιχειρηματικές δραστηριότητες, την οικονομική κατάσταση ή τα αποτελέσματα των εργασιών της”, αναφέρει σε ανακοίνωση της.

    Κατά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων του 2021, ο CEO της ναυτιλιακής, Tony Lauritzen, σχολίασε: “Συνεχίζουμε να παρακολουθούμε στενά την κρίση στην Ουκρανία, συμπεριλαμβανομένων των επιπτώσεων των οικονομικών κυρώσεων, των εμπορικών περιορισμών και άλλων ζητημάτων που μπορεί να επηρεάσουν τη δραστηριότητα μας”.

    Και τα έξι πλοία μεταφοράς LNG του στόλου μας λειτουργούν με βάση τις αντίστοιχες μακροπρόθεσμες ναυλώσεις τους με διεθνείς παραγωγούς φυσικού αερίου με μέση υπολειπόμενη διάρκεια σύμβασης τα 6,9 έτη. Στις 17 Μαρτίου 2022, το εκτιμώμενο υπόλοιπο εσόδων από τις συμβάσεις μας ανέρχονταν στα 1,02 δισ. δολάρια, επισήμανε.

    Κατά το τέταρτο τρίμηνο του 2021, η εισηγμένη στο αμερικανικό χρηματιστήριο ναυτιλιακή εμφάνισε καθαρά κέρδη 16,9 εκατ. δολάρια, ή 0,38 δολάρια ανά μετοχή, έναντι 10,6 εκατ. δολαρίων το αντίστοιχο τρίμηνο του 2020, αύξηση 59,4%.

    Στο σύνολο του 2021, τα κέρδη της Dynagas LNG Partners εκτινάχθηκαν κατά 56%, στα 53,3 εκατ. δολάρια έναντι 34,05 εκατ. δολαρίων το 2020, ενώ τα έσοδα σημείωσαν οριακή άνοδο και διαμορφώθηκαν στα 137,7 εκατ. δολάρια.

     Διαβάστε ακόμη:

    Πάνω από 80 ελληνόκτητα δεξαμενόπλοια μεταφέρουν πετρέλαιο από τη Ρωσία – 179 πλοία κατευθύνονται σε ρωσικά λιμάνια, 96 είναι εγκλωβισμένα στις εμπόλεμες περιοχές



    ΣΧΟΛΙΑ