• Ναυτιλία

    Drewry: Μειώθηκε κατά 4% ο δείκτης των τιμών στη διακίνηση κοντέινερ

    Drewry: Μειώθηκαν για 37η συνεχόμενη εβδομάδα οι ναύλοι στα εμπορευματοκιβώτια


    Ο οίκος Drewry διαπιστώνει ότι οι τιμές στη διακίνηση των εμπορευματοκιβωτίων έπεσαν την εβδομάδα που μας πέρασε.

    Ο σύνθετος Παγκόσμιος Δείκτης Εμπορευματοκιβωτίων μειώθηκε κατά 4% και διαμορφώθηκε στα 3.824 δολάρια ανά εμπορευματοκιβώτιο και είναι 88% υψηλότερο από την ίδια εβδομάδα του 2023.

    Οι ναύλοι από τη Σαγκάη προς τη Γένοβα μειώθηκαν κατά 8% ή κατά 517 δολάρια και διαμορφώθηκε σε 5.848 δολάρια ανά κοντέινερ 40 ποδιών.

    Ακολούθησαν οι τιμές από Σαγκάη προς Ρότερνταμ και Ρότερνταμ προς Σαγκάη που μειώθηκαν κατά 6% στα 4.661 δολάρια και 964 δολάρια ανά FEU αντίστοιχα.

    Επίσης, οι ναύλοι για το Λος Άντζελες προς τη Σαγκάη μειώθηκαν κατά 4% ή 28 δολάρια και διαμορφώθηκαν σε 734 δολάρια ανά κοντέινερ.

    Αντίθετα, οι ναύλοι από τη Νέα Υόρκη προς το Ρότερνταμ αυξήθηκαν κατά 3% ή 20 δολάρια και διαμορφώθηκαν σε 635 δολάρια ανά FEU.

    Εξάλλου, οι ναύλοι από τη Σαγκάη προς το Λος Άντζελες αυξήθηκαν κατά 2% ή 77 δολάρια σε 4.421 δολάρια ανά κοντέινερ 40 ποδιών.

    Ακολούθησαν οι τιμές από το Ρότερνταμ προς τη Νέα Υόρκη που βελτιώθηκαν κατά 1% ή 13 δολάρια και διαμορφώθηκαν σε 1.589 δολάρια ανά κοντέινερ.

    Τέλος, οι ναύλοι από τη Σαγκάη προς τη Νέα Υόρκη παρέμειναν σταθερά. Ο Drewry αναμένει ότι οι ναύλοι θα συνεχίσουν να πέφτουν.

    Διαβάστε επίσης:

    Γιάννης Χατζηπατέρας (Dorian LPG): Άλμα κερδών και άνοιγμα στα μεγάλα πλοία μεταφοράς αμμωνίας

    Μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ υπουργείου Ναυτιλίας και της Ολυμπιακής Επιτροπής

    Δύο νέα νεότευκτα για την W Marine του Γιάννη Σαραντίτη



    ΣΧΟΛΙΑ