• Ναυτιλία

    DPort Services: Ζητάει την άμεση ένταξη των εργαζομένων της στα Βαρέα και Ανθυγιεινά

    • NewsRoom
    container terminal στο Λιμάνι Πειραιά

    container terminal στο Λιμάνι Πειραιά


    Επιστολή προς τον νέο Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλλεγγύης κ. Άδωνι Γεωργιάδη απέστειλε η DPort Services και οι συνεργαζόμενες με αυτή εταιρείας, με το οποίο ζητά συνάντηση σχετικά με το ασφαλιστικό καθεστώς των εργαζομένων στο Σταθμό Εμπορευματοκιβωτίων Πειραιά.

    Η DPort Services εκφράζει τη σύμφωνη γνώμη της για την ένταξη των εργαζόμενων στο Σταθμό Εμπορευματοκιβωτίων Πειραιά στο καθεστώς των “Βαρέων και Ανθυγιεινών Επαγγελμάτων”.

    Όπως αναφέρει, η εταιρεία που έχει αναλάβει την υποστήριξη της λειτουργίας και της διαχείρισης του Σταθμού Εμπορευματοκιβωτίων του λιμανιού του Πειραιά για λογαριασμό της ΣΕΠ Α.Ε  από το 2010, ζητά να επισπευσθεί η προβλεπόμενη από το νόμο γνωμοδότηση του Συμβουλίου Κοινωνικής Ασφάλειας (Σ.Κ.Α.) ώστε να μπορεί να εκδοθεί η σχετική Υπουργική Απόφαση.

    Προσθέτει επίσης ότι κατά τη σημερινή συνάντηση της διοίκησης με τους εκπροσώπους των 3 σωματείων των εργαζομένων η διοίκηση της DPort Services ενημέρωσε τους συμμετέχοντες ότι απέστειλε επιστολή στον νέο Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης & Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. ‘Αδωνι Γεωργιάδη με αίτημα να διεξαχθεί συνάντηση του κ. υπουργού και των συνεργατών του με εκπροσώπους της εταιρείας μας και των συνδικαλιστικών οργανώσεων που έχουν αποδεχθεί να συμμετέχουν στις σχετικές συζητήσεις, – του Συνδικάτου Εργαζομένων στις Επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στις Προβλήτες ΙΙ και ΙΙΙ Πειραιά και της Ένωσης Εργαζομένων Λιμένων Ελλάδος.

    Αποκλειστικό θέμα της συνάντησης είναι η κατά το δυνατόν ταχύτερη εφαρμογή του νομοθετικού πλαισίου σχετικά με την ένταξη στα Β.Α.Ε. με την προσθήκη νέας ειδικότητας στον ισχύοντα πίνακα Β.Α.Ε., σύμφωνα με το πόρισμα της Επιτροπή Κρίσεως Βαρέων και Ανθυγιεινών Επαγγελμάτων τον Δεκέμβριο του 2020.

    Διαβάστε επίσης

    FT για Macquarie: Ένα αινιγματικό «καγκουρό βαμπίρ»

    Γαλλικό κάστρο που ανήκε σε Ρώσο ολιγάρχη πωλείται σε τιμή άνω των 100 εκατ. δολαρίων

    Παράταση έως τέλος Ιουλίου για τα μισθωτήρια συμβόλαια ακινήτων που έχουν λήξει ή δεν έχουν δηλωθεί



    ΣΧΟΛΙΑ