• Οικονομία

    Παράταση έως τέλος Ιουλίου για τα μισθωτήρια συμβόλαια ακινήτων που έχουν λήξει ή δεν έχουν δηλωθεί

    Γιώργος Πιτσιλής, Διοικητής της ΑΑΔΕ

    Γιώργος Πιτσιλής, Διοικητής της ΑΑΔΕ


    Έναν ακόμα μήνα, έως και τις 31 Ιουλίου έχουν προθεσμία όσοι δεν έχουν δηλώσει τα μισθωτήρια συμβόλαια ακινήτων ή ακόμα και εκείνα που έχουν λήξει. Η διορία έληγε κανονικά στο τέλος Ιουνίου, ωστόσο η ΑΑΔΕ έδωσε σήμερα παράταση ενός μήνα.

    «Σε περίπτωση που συμφωνία μίσθωσης, για την οποία έχει υποβληθεί ηλεκτρονικά ή έχει κατατεθεί στη Δ.Ο.Υ. «Δήλωση Πληροφοριακών Στοιχείων Μίσθωσης Ακίνητης Περιουσίας», έχει λυθεί μέχρι την 31η Δεκεμβρίου 2022, ο εκμισθωτής υποχρεούται να δηλώσει μέχρι την 31η Ιουλίου 2023 την ημερομηνία της λύσης, διαφορετικά η συμφωνία της μίσθωσης θεωρείται ότι είναι σε ισχύ», αναφέρει η νέα απόφαση του Διοικητή της ΑΑΔΕ Γιώργου Πιτσιλή.

    Ο εκμισθωτής του ακινήτου θα πρέπει να εισέλθει στο Taxis με τη χρήση των προσωπικών του κωδικών και στη συνέχεια να επιλέξει το πεδίο «Δήλωση Πληροφοριακών Στοιχείων Μισθώσεων Ακίνητης Περιουσίας». Στη συνέχεια θα πρέπει να πατήσει στο πεδίο «Επιλογή», όπου θα εμφανιστεί η φόρμα υποβολής της αίτησης.

    Έπειτα θα βρει δυο επιλογές:

    • αποθήκευση στην περίπτωση που επιθυμείται η αποθήκευση της εργασίας. (Η επιλογή δεν οριστικοποιεί την υποβολή.)
    • οριστικοποίηση. Με την επιλογή αυτή οριστικοποιείται (υποβάλλεται) η δήλωση πληροφοριακών στοιχείων μίσθωσης και διασφαλίζεται ότι έχει εκπληρωθεί η υποχρέωση.

    Η «Δήλωση Πληροφοριακών Στοιχείων Μίσθωσης Ακίνητης Περιουσίας» στις περιπτώσεις συνιδιοκτησίας υποβάλλεται από έναν εκ των συνιδιοκτητών. Μετά την οριστικοποίηση της υποβολής το αποδεικτικό υποβολής επέχει θέση δήλωσης και για τους λοιπούς συνιδιοκτήτες.

    Διαβάστε επίσης:

    ΑΑΔΕ: Στην Αθήνα οι εργασίες της Ευρωπαϊκής Πλατφόρμας Συνεργασίας EMPACT Excise

    ΤτΕ: Μειώθηκαν δάνεια και καταθέσεις τον Μάιο

    Λουίς ντε Γκίντος (ΕΚΤ): Βέβαιη η νέα αύξηση των επιτοκίων τον Ιούλιο



    ΣΧΟΛΙΑ