• Ναυτιλία

    Dorian LPG Ltd.: 3 επιχειρηματικές κινήσεις που έφεραν σημαντικά έσοδα

    Γιάννης Χατζηπατέρας

    Γιάννης Χατζηπατέρας


    H εισηγμένη ναυτιλιακή εταιρεία Dorian LPG Ltd. ανακοίνωσε ότι ολοκλήρωσε δύο συμφωνίες πώλησης και ναύλωσης bareboat πλοίων ύψους 70 εκατομμυρίων δολαρίων για τα πλοία τύπου VLGCs, Cratis και Copernicus που κατασκευάστηκαν το 2015.

    Η συναλλαγή αυτή είχε ως αποτέλεσμα η εταιρεία του Γιάννη Χατζηπατέρα να έχει έσοδα συνολικού ύψους 100 εκατομμυρίων δολαρίων, από τα οποία 50,6 εκατομμύρια δολάρια χρησιμοποιήθηκαν για την προπληρωμή μέρους της χρηματοδοτικής διευκόλυνσης και το υπόλοιπο των οποίων θα χρησιμοποιηθεί για γενικούς εταιρικούς σκοπούς.

    Κάθε χρηματοδότηση έχει διάρκεια εννέα ετών με επιλογές αγοράς που ξεκινούν στις 18 Μαρτίου 2025, με απόσβεση κεφαλαίου 340.000 δολάρια το μήνα και σταθερό επιτόκιο 4,1%.

    Η εταιρεία πώλησε επίσης το πλοίο Captain Nicholas ML, ενός VLGC, κατασκευής 2008, με αποτέλεσμα να εισρεύσουν στην εταιρεία 48,1 δολάρια.

    Ο στόλος της Dorian LPG αποτελείται σήμερα από 21 σύγχρονα VLGC. Η Dorian LPG έχει γραφεία στο Στάμφορντ, Κονέκτικατ, ΗΠΑ. Κοπεγχάγη, Δανία, και Αθήνα, Ελλάδα.

    Διαβάστε επίσης:

    Ο Ιωάννης Στεφάνου διευθύνων σύμβουλος της Wallem Ship Management



    ΣΧΟΛΙΑ