• Ναυτιλία

    Δύο πλοία αξίας 517 εκατ. δολαρίων θα κατασκευάσει το ναυπηγείο της Samsung – Η εντολή δόθηκε από Έλληνα εφοπλιστή;

    Samsung Heavy Industries

    Samsung Heavy Industries


    Το νοτιοκορεατικό ναυπηγείο Samsung Heavy Industries Co. γνωστοποίησε σήμερα ότι έλαβε μια παραγγελία 674,5 δισεκατομμυρίων won (517 εκατομμύρια δολάρια) για την κατασκευή δύο πλοίων μεταφοράς υγροποιημένου φυσικού αερίου για λογαριασμό εταιρείας που δεν κατονομάστηκε.

    Η Samsung Heavy δήλωσε ότι θα παραδώσει τα πλοία στην άγνωστη ναυτιλιακή εταιρεία σταδιακά έως τον Νοέμβριο του 2026. Ναυλομεσιτικές πηγές αναφέρουν ότι πρόκειται για ελληνική ναυτιλιακή εταιρεία, που δεν επιβεβαιώνεται προς ώρας.

    Μέχρι στιγμής φέτος, η Samsung Heavy έχει συγκεντρώσει παραγγελίες αξίας περίπου 2,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων, ή 26%του στόχου της για το 2023 των 9,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Στις αρχές Ιανουαρίου, η Samsung Heavy έλαβε παραγγελία 1,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων για μια πλωτή εγκατάσταση υγροποιημένου φυσικού αερίου.

    Η ναυπηγική εταιρεία κατέγραψε παραγγελίες 12,2 δισεκατομμυρίων δολαρίων και 9,4 δισεκατομμυρίων δολαρίων το 2021 και το 2022, αντίστοιχα, ξεπερνώντας τους στόχους του έτους για δύο χρόνια.

    Αξιωματούχος της εταιρείας είπε ότι η παγκόσμια ζήτηση για πλοία μεταφοράς LNG θα παραμείνει πιθανότατα ισχυρή φέτος, βοηθώντας την εταιρεία να επιτύχει τον ετήσιο στόχο παραγγελιών της για τρίτη συνεχόμενη χρονιά το 2023.

    Η Samsung Heavy ανέφερε μια ρόδινη πρόβλεψη της εταιρείας παρακολούθησης της αγοράς Clarkson Research Services Ltd. ότι παραγγελίες για 70 νέα πλοία μεταφοράς LNG θα πραγματοποιηθούν σε όλο τον κόσμο φέτος.

    Η Samsung Heavy είναι ο ναυπηγικός βραχίονας του κορυφαίου ομίλου ετερογενών δραστηριοτήτων της Νότιας Κορέας που ελέγχεται από την οικογένεια, του ομίλου Samsung, του οποίου η μονάδα είναι η Samsung Electronics Co.

    Διαβάστε επίσης:

    Τιμήθηκε ο Νίκος Π. Τσάκος ως «Προσωπικότητα της Χρονιάς»

    Έλληνες εφοπλιστές: Επενδύσεις σε μεταχειρισμένα bulkers – Ποιοι αγόρασαν



    ΣΧΟΛΙΑ