• Ναυτιλία

    Δυνατότητες συνεργασίας της Νορβηγίας με τους Έλληνες εφοπλιστές

    • NewsRoom


    Σε διερεύνηση δυνατοτήτων συνεργασίας της Νορβηγίας με τους Έλληνες εφοπλιστές προχώρησαν το προεδρείο του ΝΕΕ και ο Νορβηγός Πρέσβης.

    Εποικοδομητική ήταν η συζήτηση που είχε το προεδρείο του Ναυτικού Επιμελητηρίου Ελλάδος με τον Πρέσβη της Νορβηγίας στην Ελλάδα κ. Frode Overland Andersen.

    Από πλευράς ΝΕΕ συμμετείχαν ο Πρόεδρος του ΝΕΕ Δρ Γεώργιος Δ. Πατέρας, ο Αντιπρόεδρος κ. Γεώργιος Αλεξανδράτος, ο κ. Ιωάννης Τριφύλλης και τα μέλη ΔΣ ΝΕΕ κυρία Ελπινίκη-Ναταλία Πετράκη και ο κ. Χαράλαμπος Σημαντώνης, ο κ. Ιωάννης Ανδρεόπουλος ως εκπρόσωπος της Ε.Ε.Ε και οι κ.κ. Γεώργιος Μπαρκάτσας Προϊστάμενος Υπηρεσιών ΝΕΕ και Μιχάλης Σαρλής Ναυτιλιακός Σύμβουλος.

    Στη συνάντηση συζητήθηκαν θέματα αμοιβαίου ναυτιλιακού ενδιαφέροντος ενώ στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκαν η πράσινη μετάβαση στο χώρο της ναυτιλίας συμπεριλαμβανομένων των νέων τύπων καυσίμων αλλά και της ηλεκτροδότησης και ηλεκτροκίνησης των πλοίων.

    Οι συμμετέχοντες αναφέρθηκαν στις προκλήσεις λειτουργίας των πλοίων με ηλεκτρική ενέργεια καθώς επίσης και στη βιωσιμότητα των συγκεκριμένων τεχνολογιών ως προς την επίτευξη των στόχων απανθρακοποίησης της ναυτιλιακής βιομηχανίας.

    Επίσης υπήρξε ανταλλαγή απόψεων αναφορικά με τη χρήση ηλεκτρικών πλοίων σε ακτοπλοϊκές δρομολογιακές συνδέσεις μέσα από την υλοποίηση στοχευμένων πιλοτικών πρότζεκτ.

    Τέλος, εξετάστηκε η προοπτική ενεργειακής τροφοδότησης από τη στεριά, όταν τα πλοία βρίσκονται εντός των λιμένων, αλλά και η ανάγκη για ένα αξιόπιστο και αποδοτικό δίκτυο ηλεκτροδότησης ως προϋπόθεση για την προσέλκυση επενδύσεων στην πράσινη ενέργεια στην Ελλάδα.

    Διαβάστε επίσης:

    Το 34ο πλοίο της παρέλαβε η Pantheon Tankers



    ΣΧΟΛΙΑ