• Ναυτιλία

    Δημήτρης Φαφαλιός και Σπύρος Ταράσης παραμένουν στο πηδάλιο της Intercargo

    Δημήτρης Φαφαλιός, πρόεδρος της INTERCARGO


    Στο πηδάλιο της Intercargo θα βρίσκεται και για τα επόμενα δύο χρόνια ο Δημήτρης Ι. Φαφαλιός, της Fafalios Shipping S.A., με αντιπρόεδρο τον κ. Σπύρο Ταράση της Olympic Vision Maritime.

    Νέος δεύτερος Αντιπρόεδρος της Ένωσης εκλέχθηκε ο καπτ. Uttam Kumar Jaiswal της Pacific Basin Shipping (HK).

    Ο καπτ. Uttam Kumar Jaiswal εκλέγεται στη θέση του καπτ. Jay Pillai o οποίος διετέλεσε Αντιπρόεδρος για έξι χρόνια, από την 1η Ιανουαρίου 2014.

    Ο πρόεδρος της INTERCARGO Δημήτρης Φαφαλιός ευχαρίστησε τον καπτ. Pilay για την αφοσίωσή του τα έξι χρόνια που διετέλεσε Αντιπρόεδρος της INTERCARGO και συμπλήρωσε ότι «σε αυτούς τους άνευ προηγούμενου χρόνους, η ενθάρρυνση και υποστήριξη που μου έδωσε προσωπικά και το πάθος και η αφοσίωσή του αποτέλεσαν έμπνευση για όλους μας».

    Ο κ. Φαφαλιός που ως πρόεδρος της Intercargo, επιλέχθηκε από τους Lloyd’s List ως ένας από τους 100 πιο ισχυρούς ανθρώπους της ναυτιλίας το 2020. Μια χρονιά κατά τη διάρκεια της οποίας η Intercargo ήταν πολύ ενεργή και πήρε κατ’ επανάληψη θέση για τις σημαντικές προκλήσεις της ναυτιλίας.

    Προκλήσεις που αφορούσαν κατά κύριο λόγο στην «απελευθέρωση» των 400.000 ναυτικών που είναι σήμερα εγκλωβισμένοι στα πλοία, εξαιτίας των περιορισμών στις μετακινήσεις λόγω της πανδημίας του COVID- 19. Το τελευταίο διάστημα όλο και περισσότερα κράτη συντάσσονται με το αίτημα να χαρακτηριστούν οι ναυτικοί ως «key workers» προκειμένου να μπορούν να φτάσουν στο πλοίο με το οποίο θα μπαρκάρουν, αλλά και το πιο σημαντικό, να μπορούν να επιστρέψουν στις οικογένειές τους, όταν τελειώσει το μπάρκο.

    Επίσης ο κ. Φαφαλιός είναι ένας από τους ανθρώπους της ναυτιλίας που επέμεινε να συμμετέχουν στην προσπάθεια για να φτάσει η ναυτιλία στον στόχο των μηδενικών ρύπων, όλοι οι εμπλεκόμενοι στη βιομηχανία (κατασκευαστές, ναυπηγεία, traders, charterers). Προσπάθεια που σταδιακά έχει αρχίσει να αποδίδει καρπούς.

    Διαβάστε επίσης:

    Στην υπηρεσία της προστασίας του περιβάλλοντος η Signal Ocean του Γιάννη Μαρτίνου

    Η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων παίρνει την σκυτάλη για το σχέδιο ανανέωσης του στόλου της ακτοπλοΐας μέχρι το 2030

    Ο ειδικός διαχειριστής αποφασίζει για τα ναυπηγεία Σκαραμαγκά – «Μη ανταγωνιστική» η πρόταση της Onex

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ