• Ναυτιλία

    Διευρύνεται η ναυτιλιακή συνεργασία μεταξύ Ελλάδας-Αιγύπτου

    Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης - Osama Rabee

    Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης – Osama Rabee


    Ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης συναντήθηκε με τον Osama Rabee, επικεφαλής του διοικητικού συμβουλίου της Αρχής της Διώρυγας του Σουέζ, στο περιθώριο του πρώτου Συνεδρίου Ελληνικής Αραβικής Ναυτιλίας που διοργάνωσε στην Αθήνα, το Αραβοελληνικό Επιμελητήριο Εμπορίου και Ανάπτυξης.

    Στη συνάντηση εξετάστηκαν οι πρόσφατες εξελίξεις της Διώρυγας του Σουέζ, οι ενημερώσεις των έργων και των αναπτυξιακών σχεδίων της διώρυγας και τι προσφέρει η μελλοντική προοπτική της για πολλά υποσχόμενες ευκαιρίες συνεργασίας στα επενδυτικά της έργα.

    Επιπλέον, στη συνάντηση επιβεβαιώθηκε η αρμοδιότητα να ανοίξει περισσότερους ορίζοντες συνεργασίας και να επενδύσει σε διευρυμένες σχέσεις συνεργασίας με την Ελλάδα, δημιουργώντας περισσότερες ευκαιρίες για επιτυχία και ολοκλήρωση μέσω ανταλλαγής εμπειριών, μεταφοράς τεχνολογίας και μελέτης συμβάσεων με εταιρείες και το οπλοστάσιο δραστηριοτήτων της αρχής που σχετίζονται με ναυτιλιακές υπηρεσίες.

    Ο πρόεδρος της Αρχής της Διώρυγας του Σουέζ επισήμανε την νέα συνεργασία της Αρχής της Διώρυγας του Σουέζ με τον Ελληνικό Όμιλο Εταιρειών «V», η οποία είναι ιδιοκτήτης της ελληνικής εταιρείας «Antipollution», του Βύρωνα Βασιλειάδη, για την παροχή υπηρεσίας συλλογής και διαχείρισης στερεών και υγρών αποβλήτων.

    Στο πλαίσιο των υπηρεσιών logistics που παρέχονται στα πλοία που διέρχονται από τη Διώρυγα, αποτελεί την ενσάρκωση ενός πολλά υποσχόμενου μοντέλου αιγυπτιοελληνικής συνεργασίας στον ναυτιλιακό τομέα και μια ισχυρή προσθήκη στον οργανισμό πολλαπλών υπηρεσιών Suez Canal Seafarers.

    Η συμφωνία υπεγράφη τον Μάρτιο από την Αρχή της Διώρυγας του Σουέζ, τον Ελληνικό Όμιλο εταιρειών V και τον Αιγυπτιοέλληνα επιχειρηματία Έρικ Άνταμ.

    Ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης επιβεβαίωσε ότι η Διώρυγα του Σουέζ θα παραμείνει ένας από τους στρατηγικούς κόμβους του παγκόσμιου εμπορικού κινήματος, δηλώνοντας ότι η διώρυγα απολαμβάνει ένα ολοκληρωμένο όραμα για την ανάπτυξη των δυνατοτήτων της και εκφράζοντας την προθυμία του να ενισχύσει το εύρος της μελλοντικής συνεργασίας με τη διώρυγα του Σουέζ.

    Διαβάστε επίσης:

    ΤΑΙΠΕΔ: Διαγωνισμοί προσεχώς για 2+1 μαρίνες

    Σημαντώνης: Η 2023 IMO Greenhouse Strategy στη σωστή κατεύθυνση, αλλά δεν αρκεί

    Intertek Caleb Brett: Άνοιξε στην Ελλάδα εργαστήριο δοκιμών πετρελαίου ναυτιλίας και αερίου



    ΣΧΟΛΙΑ