ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Η Diana Shipping, της Σεμίραμις Παληού, γνωστοποίησε ότι υπέγραψε συμβόλαιο χρονοναύλωσης με την Reachy Shipping για ένα από τα πλοία της.
Αναλυτικότερα, η εταιρεία Aquavita ναύλωσε το panamax bulker Polymnia, κατασκευής 2012, με ακαθάριστη τιμή ναύλωσης 17.500 δολάρια, μείον προμήθεια 5% που καταβάλλεται σε τρίτους, για περίοδο τουλάχιστον έως την 1η Αυγούστου 2025, με δυνατότητα επέκτασης έως τον Σεπτέμβριο του 2025.
Το σκάφος ναυλώνεται επί του παρόντος στην Cobelfret με ακαθάριστη τιμή ναύλωσης 15.000 δολάρια την ημέρα, μείον μια προμήθεια 5,00% που καταβάλλεται σε τρίτους.
Η εταιρεία επισήμανε ότι η ναύλωση προβλέπεται να ξεκινήσει στις 8 Ιουνίου. Η απασχόληση του Polymnia αναμένεται να αποφέρει περίπου 7,25 εκατομμύρια δολάρια ακαθάριστων εσόδων για την ελάχιστη προγραμματισμένη περίοδο της χρονοναύλωσης.
Μετά την ολοκλήρωση της προαναγγελθείσας πώλησης του bulker “Χιούστον”, ο στόλος της Diana Shipping θα αποτελείται από 38 πλοία ξηρού χύδην φορτίου – τέσσερα newcastlemaxes, οκτώ capesizes, πέντε post-panamaxes, έξι kamsarmaxes, έξι panamaxes και εννέα ultramaxes.
Η εταιρεία αναμένει επίσης να παραλάβει δύο νεότευκτα πλοία ξηρού χύδην kamsarmax μεθανόλης διπλού καυσίμου έως το δεύτερο εξάμηνο του 2027 και το πρώτο εξάμηνο του 2028, αντίστοιχα.
Επί του παρόντος, η συνδυασμένη μεταφορική ικανότητα του στόλου, συμπεριλαμβανομένου του Χιούστον και εξαιρουμένων των δύο πλοίων που δεν έχουν παραδοθεί ακόμη, είναι περίπου 4,4 μέτρα dwt με μέση σταθμισμένη ηλικία τα 10,84 έτη.
Η Diana Shipping ανακοίνωσε επίσης τη ναύλωση ενός άλλου post-panamax, του Electra, με την Aquavita International τη Δευτέρα. Η απασχόληση του σκάφους αναμένεται να αποφέρει τουλάχιστον 6,89 εκατομμύρια δολάρια.
Διαβάστε επίσης
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Άνοδος για το δολάριο, καθώς οι επενδυτές στρέφονται στο «ασφαλές καταφύγιο» – Πιέσεις σε ευρώ και γεν
- Οι «Επτά Σωματοφύλακες» του Στενού του Ορμούζ ετοιμάζονται για την ασφαλή ναυσιπλοΐα – Ανθρωπιστικό σχέδιο εκπονεί ο Αρσένιο Ντομίνγκεζ
- Νέα εκκαθαριστικά ΕΝΦΙΑ με μηδενικό φόρο για τους πληγέντες από φυσικές καταστροφές – Ποια ακίνητα απαλλάσσονται
- Κίνα: Τα κρατικά διυλιστήρια εξετάζουν την αγορά Ιρανικού πετρελαίου μετά το πράσινο φως από Τραμπ – Άνοδος τιμών και ανησυχία για κυρώσεις
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.