• Ναυτιλία

    Diana Shipping (Σεμίραμις Παληού): Εξασφάλισε έσοδα 11,27 εκατομμυρίων δολαρίων

    Σεμίραμις Παληού, CEO της Diana Shipping και Πρόεδρος της ΟceanPal

    Σεμίραμις Παληού, CEO της Diana Shipping και Πρόεδρος της ΟceanPal


    Η εισηγμένη ναυτιλιακή εταιρεία Diana Shipping, της Σεμίραμις Παληού, σύμφωνα με ναυλομεσίτες, υπέγραψε συμφωνία ναύλωσης για ένα από τα bulker της, με την Solebay Shipping.

    Το φορτηγό πλοίο Seattle, συνολικής χωρητικότητας 179.362 dwt, κατασκευής 2011, ναυλώθηκε από την Solebay Shipping.

    Η εταιρεία γνωστοποίησε ότι το νέο συμβόλαιο ήταν μια άμεση συνέχεια μιας ναύλωσης που ξεκίνησε τον Φεβρουάριο του 2022. Η τρέχουσα συμφωνία έχει πολύ υψηλότερο ημερήσιο ναύλο 26.500 δολάρια.

    Η συμφωνία ναύλωσης, αναμένεται να ξεκινήσει την 1η Οκτωβρίου 2023 και θα διαρκέσει τουλάχιστον έως τις 15 Ιουλίου 2025, με δικαίωμα επέκτασης έως τις 30 Σεπτεμβρίου 2025.

    Σύμφωνα με την Diana Shipping, η απασχόληση του πλοίου θα αποφέρει ακαθάριστα έσοδα περίπου 11,27 εκατομμυρίων δολαρίων για την ελάχιστη προγραμματισμένη περίοδο της χρονοναύλωσης.

    Ο στόλος της Diana Shipping Inc. αποτελείται σήμερα από 41 πλοία ξηρού χύδην φορτίου: τέσσερα newcastlemax, δέκα capesize, πέντε post-panamax, έξι kamsarmax, επτά panamax και εννέα ultramax. Από σήμερα, η συνδυασμένη μεταφορική ικανότητα του στόλου της εταιρείας είναι περίπου 4,7 εκατομμύρια dwt με σταθμισμένη μέση ηλικία τα 10,48 έτη.

    Η εταιρεία, επίσης, έχει παραγγείλει δύο kamsarmax με μεθανόλη διπλού καυσίμου νωρίτερα αυτή την εβδομάδα από το ναυπηγείο Tsuneishi Zhoushan στην Κίνα. Τα πλοία αναμένεται να παραδοθούν έως το δεύτερο εξάμηνο του 2027 και το πρώτο εξάμηνο του 2028 με κόστος 46 εκατομμύρια δολάρια το καθένα.

    Διαβάστε επίσης

    Diana Shipping (Σεμίραμις Παληού): Ναυπήγηση δύο πλοίων αξίας 92 εκατ. δολαρίων

    Diana Shipping (Σεμίραμις Παληού): Εξασφάλισε έσοδα 8,91 εκατ. δολαρίων

    Σεμίραμις Παληού (OceanPal): Εξασφαλίστηκαν έσοδα $1,52 εκατ.



    ΣΧΟΛΙΑ