• Ναυτιλία

    Daewoo Shipbuilding: Θα ναυπηγήσει δύο πλοία LNG για την Maran Gas της Μαρίας Αγγελικούση

    WarningExclamation mark in a circleΑπαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
    Daewoo Shipbuilding: Θα ναυπηγήσει δύο πλοία LNG για την Maran Gas της Μαρίας Αγγελικούση

    Η Μαρία Αγγελικούση επικεφαλής του Angelicoussis Shipping Group, και ο CEO της Daewoo Shipbuilding & Marine Engineering Co. (DSME)


    Η Daewoo Shipbuilding & Marine Engineering Co. ανακοίνωσε ότι υπέγραψε παραγγελίες για ναυπήγηση πλοίων συνολικής αξίας 1,8 τρισεκατομμυρίων γουόν (1,5 δισεκατομμύρια δολάρια) από την Ευρώπη.

    Ειδικότερα, η Daewoo Shipbuilding θα ναυπηγήσει δύο πλοία μεταφοράς υγροποιημένου φυσικού αερίου για τη Maran Gas Maritime Inc., που είναι θυγατρική εταιρεία της μεγαλύτερης ελληνικής ναυτιλιακής εταιρείας Angelicoussis Shipping Group, και έξι πλοία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων για Ευρωπαίο εφοπλιστή που δεν κατονομάστηκε.

    Τα δύο πλοία LNG και έξι πλοία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων θα αρχίσουν να παραδίδονται το δεύτερο εξάμηνο του 2025, ανέφερε η δήλωση.

    Η Daewoo Shipbuilding είναι η τρίτη μεγαλύτερη ναυπηγική εταιρεία στον κόσμο μετά τους τοπικούς αντιπάλους της -Hyundai Heavy Industries Group και Samsung Heavy Industries Co. – όσον αφορά τις παραγγελίες το 2021.

    Πέρυσι, η Daewoo Shipbuilding πέτυχε παραγγελίες αξίας 10,86 δισεκατομμυρίων δολαρίων, υπερβαίνοντας κατά πολύ τον ετήσιο στόχο παραγγελιών των 7,7 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

    Έχει ήδη αποσπάσει παραγγελίες αξίας 2,72 δισεκατομμυρίων δολαρίων μέχρι στιγμής φέτος για να ναυπηγήσει πέντε πλοία LNG, έξι πλοία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων και μία υπεράκτια εγκατάσταση.

    Εξάλλου, η Korea Shipbuilding & Offshore Engineering Co. (KSOE) ανακοίνωσε ότι έχει λάβει παραγγελίες πλοίων αξίας 704 δισεκατομμυρίων γουόν (583 εκατομμύρια δολάρια).

    Η Korea Shipbuilding έλαβε τέσσερις ξεχωριστές παραγγελίες από φορτωτές στην Ευρώπη και την Ωκεανία για να ναυπηγήσει δύο πλοία roll-on/roll-off (Ro-Ro) που κινούνται με υγροποιημένο φυσικό αέριο, ένα πλοίο ανεφοδιασμού LNG και έξι εμπορευματοκιβώτια ισοδύναμης μονάδας (TEU) 2.800 είκοσι ποδιών μεταφορείς, ανέφερε η εταιρεία με δήλωσή της.

    Τα πλοία θα παραδοθούν στους πελάτες της από το δεύτερο εξάμηνο του 2023.

    Τα πλοία που κινούνται με LNG θεωρούνται φιλικά προς το περιβάλλον και υψηλής απόδοσης καυσίμων και η ζήτηση για τέτοια πλοία αυξάνεται λόγω των αυστηρών κανονισμών στη ναυπηγική βιομηχανία.

    Η Korea Shipbuilding στοχεύει να κερδίσει παραγγελίες αξίας 17,4 δισεκατομμυρίων δολαρίων φέτος, υψηλότερα από τον περσινό στόχο των 14,9 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Το 2021, πέτυχε παραγγελίες αξίας 22,8 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

    Η KSOE είναι η μεγαλύτερη ναυπηγική εταιρεία στον κόσμο βάσει ανεκτέλεστων παραγγελιών και έχει τρεις θυγατρικές – Hyundai Heavy Industries Co., Hyundai Mipo Dockyard Co. και Hyundai Samho Heavy Industries Co.

    Διαβάστε επίσης

    Μαρία Αγγελικούση (Maran Gas): Super deal 411 εκατ. δολαρίων στην αγορά LNG



    ΣΧΟΛΙΑ