• Ναυτιλία

    Δ. Διαμαντίδης: Η νέα κίνηση της Delta Tankers

    Διαμαντής Διαμαντίδης, εφοπλιστής-Delta Tankers


    Σε μία ακόμη κίνηση ισχυροποίησης του στόλου της προχώρησε η ναυτιλιακή Delta Tankers, συμφερόντων του εφοπλιστή Διαμαντή Διαμαντίδη, εξαγοράζοντας, σύμφωνα με πληροφορίες, ένα τάνκερ VLCC από την Phoenix Tankers.

    Στο εβδομαδιαίο τους report οι Allied Shipbroking και Banchero Costa αναφέρουν ότι η εταιρεία απέκτησε το χωρητικότητας 306,506 dwt δεξαμενόπλοιο Phoenix Vanguard, κατασκευής 2007. Η τιμή εξαγοράς κυμάνθηκε από 41 εκατ. δολάρια έως 41,5 εκατ. σολ. 

    Αν και το περασμένο καλοκαίρι, είχε γίνει γνωστό ότι η Hermes Marine Management του Ghandour Ghassan είχε εξαγοράσει το εν λόγω πλοίο στην τιμή των 38,7 εκατ. δολαρίων, τελικά η συμφωνία δεν ολοκληρώθηκε. Έτσι, το VLCC κατέληξε στο στόλο του κ. Διαμαντίδη, όπως αναφέρουν οι ναυλομεσίτες, χωρίς, ωστόσο, να το έχει επιβεβαιώσει ο ίδιος.

    Σημειώνεται ότι μετά το μπαράζ εξαγορών μεταχειρισμένων πλοίων που πραγματοποίησε ο γνωστός πλοιοκτήτης το 2018, φέτος έχει προχωρήσει σε επιλεκτικές κινήσεις, σπεύδοντας να εκμεταλλευτεί τις αγοραστικές ευκαιρίες της ναυτιλιακής αγοράς. Σύμφωνα με τα στοιχεία της VesselsValue, ο πλοιοκτήτης ξόδεψε 418 εκατ. δολάρια για την αγορά 12 πλοίων κατά το προηγούμενο έτος, ενώ φέτος έχει διαθέσει 120 εκατ. δολάρια για την απόκτηση δύο ακόμη πλοίων.

    Εντός του 2019, η Delta Tankers εξαγόρασε σε δημοπρασία τα VLCCs, Brightoil Gravity και Brightoil Glory (κατασκευής 2012 και τα δύο) από την Brightoil Petroleum. Τα δύο πλοία μετονομάστηκαν σε Delta Angelica και Delta Glory.

     

     



    ΣΧΟΛΙΑ